çift yönlü otopark ışıklı sistem

Katılım
12 Mar 2011
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
56
Konum
diyarbakır
ekteki şemaya göre bir işlem yapan sistem var ise yapan kişi veya firma adresi alabilirmiyim . arkadaşlar acil yardım gerekiyor.
kısaca sistemden bahsedeyim.....
üst girişten araç giriş yapınca sensör otomatik olarak iki kat alttaki çıkış lambasını kırmızı yakacak ki araclar çıkış yapmasın alttan çıkış yapan araçlar da sensörü gördüğünde üst girişin ışığını kırmızı yakacak ki araç giriş yapmasın ancak altta ve üstte de araç yok ise ışıkların ikiside sarıda yanık kalsın.
Ekli dosyayı görüntüle kapalı otopark.pdf Yeni otopark.jpg
 
Elektronik olarak mümkün daha fazla detay gerekiyor, üst kat park araç sayısı, koridor-yol eni (sanıyorum tek araçlık) vb... Yapan şirket var mı bilmiyorum.
Koridorun çıkış ağzına aralıklı 2 sensör (manyetik, ultrsonik hangisinin uygun olduğunu deneyerek bakmak gerek) koy. 2 sensörle teiklenen devre (And gate) ekrandaki ışıkları değiştirecek. Ekran tabela sensör tetiklenmediğinde sarı(yeşil) yanacak tetikte kırmızı. İstenirse sensör ve ekran 2 tarafa konur, üst kattaki sürücü yolun meşgul olduğunu yolda olan aracı görür bekler veya tersi.
Naçizane görüşüm bu.
 
by lent çok teşekkürler bilginiz için lakin ben firma adresi veya telefonu istemiştim bilen var mı? diye ben bu devreyi röleler yardımıyla yapabilirim ama vakit yok ondandır firma aradığım ilgin için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst