çift üniversite çözüm olur mu?

suleyman89

Üye
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
280
Puanları
1
Arkadaslar bilindiği gibi teknik ögretmenlerin atanamama ve özel sektörde de tanınmama sorunları var ama meslek lisesinden cıkan arkadasların da oralara gitmekden baska caresi yok (4 yıllık için).İş hayatına atıldıgımızda bu sorunu en aza indirmek için çift üniversite okusak faydası olur mu?Bildiğim kadarıyla 4 yıllık bir bölümde okuyanlar kendi bölümleri dısında olan acıkögretim programlarına öss'ye girmeden kaydolabiliyor ve her iki bölümü de aynı anda okuyabiliyor(gerçi acıkögretim harçı normalin 2 katı oluyor ama olsun o kadar ).Bizde teknik egitimde okurken aynı zamanda acıkögretim işletme okuyarak özel sektördeki bu unvan sorununa bir çare bulmuş olabilir miyiz çünkü o şekilde teknik bilgilerimizin yanı sıra unvan sorununu da bir kısım aşmış ve imza yetkisi de kazanmış olmaz mıyız?
Bu konuda bilgisi olan veya bu yöntemi denemiş arkadaslar var mı aramızda ?
Artıları ve eksileriyle bu konuyu tartısırsak sanırım herkese faydalı olur.
 
büyük ve kurumsal firmalarda işletme diploması pek bi işe yaramaz.daha çok üretime yönelik mühendis alıyolar.KOBİ lerde işe yaraya bilir oralarda da idareci olmak için işletme okumana gerek yok .teknik öğretmenlik diploman yeterli olur kanımca.işletme diploması daha çok MYO mezunları için yararlı olabilir.
 
sayın sly man

teknik öğretmenlerin pozisyonları firmalara göre değişiklik göstermektedir. bi fabrikada teknik öğretmen teknisyen pozisyonunda çalşırken nadir de olsa başka bi fabrikada mühendis pozisyonunda çalışmaktadır. teknik öğretmen tecrübesiz, ingilizcesi yoksa ve yeni mezunsa ilk başlarda çok fazla sıkıntı çeker. açıköğretim diploması bence işe yaramaz ve boşuna zaman kaybıdır. açıköğretim diploması alınacağına inglizce öğrenip, kendini mesleki anlamda geliştirmeni tavsiye ederim...
 
Dostum okuldan çok, ingilizce bilmek daha önem taşıyor bencede.Bir de mümkünse çalıştığın bölümle ilgili piyasayı takip et.Fuarlara bol bol git.Teknik öğretmenler kobilerde projececi olarak çalıştırılabiliyor.Biraz da nasip bu işler...
 
zaten su anda ingilizce ögretim olan bir bölümde okuyorum ve hazırlık sınıfındayım seneye 1. sınıf olacagım ve seneye baslamayı düşünüyorum çift üniversiteye bu nedenle benim için bir sene kaybı olmayacak ama daha fazla calısmam gerekecek onu da yaparız zaten bu çift üniversiteyi artık cogu bölümde okuanlar yapmaya basladı örnek olarak kimya ögretmenliğinde okuyan bir abi de bunu yapıyor sanırım artık tek üniversite de sıradanlaşmaya basladı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,409
Mesajlar
917,384
Kullanıcılar
450,313
Son üye
dnihatt1

Yeni konular

Geri
Üst