Özelleştirilmiş Yasaklama Sayfası İptali!

Katılım
31 Ocak 2008
Mesajlar
227
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. Benim sizlere danışmak istediğim şöyle bir konu var.

Msn, google talk, skype, ebuddy gibi bazı sitelerin engelenilmesi ile ilgili olarak bir takım çalışmalar yaptık. Fakat şöyle bir durum var yetki vermek istediğimiz PC lerin ip adresleri ile bazı sıkıntılar yaşamaktayız. ISA server da proxy kullanınca gelen özelleştirilmiş yasaklama sayfasını, proxy kullanmadan internete çıkan kullanıcılar için de gösterilmesi için bir yöntem varmıdır. Yani bazı bilgisayarlarımızın da yetkisi dahilinde Msn, google talk, skype, ebuddy vb. sitelere girebilme yetkileri belirlemek ya da bu bilgisayarların sınırlı yetkilerinin kaldırılması ile ilgili olarak ne yapmak uygun olur, sizlere bir danışayım dedim. Sevgilerimle iyi çalışmalar kolay gelsin!
 
proxy kullanınca gelen özelleştirilmiş yasaklama sayfasını, proxy kullanmadan internete çıkan kullanıcılar için de gösterilmesi için bir yöntem varmıdır
Öncelikle bütün kullanıcıları, proxy sunucu üzerinden Internet'e çıkarın, doğrudan çıkışları engelleyin.

Daha sonra her kullanıcı ve kullanıcı grubu için yetkileri belirleyin. Proxy üzerinden çıkan bir kullanıcıya MSN veya Skype kullanma yetkisi verebilirsiniz.
 
Sevgili arkadaşım ilgin ve alakan için de ayrıca teşekkür ederim. Sistem içinde olan olumsuzlukların giderilmesi için aslında farklı bir yöntem varmıdır ben onu araştırmaktayım. Fakat erişim yetkilerini belirlerken de burada olan yetki sahibi kişilere özel bir çalışma yapmak istedim. Yani server üzerinde msn, google talk, skype gibi belli başlı programların ISA server üzerinde engellenilmesini yaptım. Fakat burada bazı yetki isteyen kişilerin ip adreslerini yazdığım yani engellerini kaldırdığım zamanda problem yaşadım. Buna bağlı olarak benim sistem içinde nasıl bir yol izlemem doğru olacaktır. Ben bunu merak ediyorum aslında. Teşekkür ederim iyi çalışmalar kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst