Ödevimle İlgili Bir Kaç Soru..

Katılım
8 Ara 2012
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar foruma az önce kayıt oldum.Çok güzel bir foruma benziyor.İnşallah iyi vakit geçiririm.

Ödevim olan sorular şunlar;

1.Lamba ve priz tesisatında kullanılan iletken telin kesitlerinin arasındaki farkları açıklayarak yazınız.(Lamba 1.5NYA,Priz 2.5NYA)

2.Adi anahtar ve topraklı priz tesisatı uygulama devresinde enerji girişleri (faz ve nötr) yer değiştirirse devrenin çalışmasında nasıl bir değişiklik olur?

3.Bir devrede üç ampul vardır.Komutatör anahtarı birince konumda sadece bir lamba,ikinci konumda diğer 2 lamba yanan tesisatı uygulama devresini çiziniz.(Siz anlatımı yapabilirseniz devreyi çizebilirim arkadaşlar )

4.İki lambalı vaviyen anahtar tesisatının uygulama devresinin açık şemasını çiziniz.(yine anlatım yapmanız yeterli )


Cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…