Çoklu fan motoru uygulamasında termiklerin atması

klhan

Üye
Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
83
Puanları
1
Yaş
49
Arkadaşlar merhabalar
Benim sıkıntım kümes fan uygulaması yaparken termik atması.
Sistemde Altivar 71(5.5KW) kullanarak 4 adet 1.1kw fan motorunu çalıştırmak istiyorum. Fanlardan birini (hangisi olduğu farketmiyor) çalıştırdıktan yarım saat sonra termiğin atması. Panoyu tanımlama:
1-sürücü girişi ve çıkışında şok bobini yok
2-motorlara ekransız kablo kullanılmış mesafe 100m.(parazit sıkıntısı olsada farketmez etrafta etkilecek cihaz yok)
3-Sürücü çıkışında kontaktör-termik uygulaması var.telemecaniqeu akım değerlerine uygun
4-motorlara plc ile yol verirken sürücü stop sonra start ettiriliyor.(pikleri engellemk için)
5-termikler yan yana bitişik monte edilmiş. (fakat direk çalıştırmada termik atma olmuyor buda termikler birbirini ısıtıyor tezimi çürütüyor)
6-motorlar temiz kontrolleri yapıldı+ topraklı

ben işin içinden çıkamadım bilen varsa yardımlarını bekliyorum

Birde altivarda anahtarlama frekans değerini nereden değiştirebiliyoruz. ben bulamadım
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba,

Anladığım kadarı ile , Sürücü ile yol verirken sıkıntı yaşıyorsun.Bana göre yapman gereken sürücünün anahtarlama frekansını aşağıya çekmek.Cihaz ne kadar hızlı anahtarlar ise sistemdeki kayıplar artar ve ısı ortaya çıkar.
 
pardon yazının sonunu okumamışttım, aynı şeyden bahsetmişiz galiba , atv71in anahtarlama frekansı setting kısmında switching freq. olarak geçiyor
 
Anahtarlama frekansını değiştirdim fabrika ayarı 4 kHZ den 8 e çıkardım hala sorun devam ediyor. Schneider ile görüşmemde kullandığım termik modeli ile sıkıntı yaşayabileceğimi söylediler. Kullandığım GV2 serisi bunlar termik manyetik şalterler, kullanmamız gereken LR2D termik şaltermiş bu konuda haklı olabilirler. Model değiştirip deniyeceğim. Sonucu yazarım
 
bence anahtarlam frekansını düşürmen gerek
 
klhan ın LR2D termik şalteri fikri mantıklı...
 
Arkadaşlar elimde olan 3UA70 siemens termik şalterle, gv2-me telemecanique termik manyetik şalterleri değiştirdim sonuç aynı onlarda atıyor. Sürücü anahtarlama frekansını 4 e çektim o şekildede atıyor. Şimdi yapacağım Sürücüyü pano dışına taşımak bakalım ne olacak
 
Arkadaşım anahtarlama frekansı ile bu durumun bir alakası olduğunu sanmıyorum.
Eğer Sürücü tork kontrollü ise (ben hiç Telemecanique sürücü kullanmadım) kalkış torkunu elde edebilmek için Sürücü motora yüksek akım sağlıyor olabilir. Buda termiğin atmasına sebep olur. Kalkış esnasında akımı ölçtünüz mü...? (termik atmadan hemen önce)
Birde kalkış rampası süresini uzatarak bir deneme yapınız...
 
Sürücünüzün çıkışındaki motorların tümü çalışırken her hangi biri mi atıyor? Yoksa dört motordan sadece birini(hangisi olduğu önemsiz)
çalıştırınca mı atıyor?
Birinci şıksa motor termik akımlarını, etiketin 1,2 katına ayarlayın.Parazitler termiğin ayardan daha düşük akımda atmasına sebep olabilir.
İkinci ise;tek motor sürücünün kapasitesinden çok küçük olduğu için olabilir.Modelinizi bilmiyorum.Ancak farklı markalarda düşük yük parametreleri bu sorunla başa çıkmak için kullanılır.
 
Bence de kalkış akımı yüzündendir. Kalkış akımı normal akım değerinin 4 5 katına kadar çıkabilir asenkron motorlarda. Çözüm olarak ya yıldız üçgen yol verme yöntemi ya şebekeye bağlama yöntemini kullanacaksınız. Ya da termikler değişecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,681
Kullanıcılar
449,952
Son üye
alihan özkan

Yeni konular

Geri
Üst