Çamaşır veya bulaşık makinesi çalıştığı zaman, plazmatv nin ekranı neden gidiyor?

miracım

Üye
Katılım
11 Ara 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
herkese merhaba. bi sorum olucak ve nereye yazıcağımı bilemedim ve buraya yazıyorum.. evimdeki çamaşır makinesi, bulaşık makinesi çalıştığı zaman plazma tv nin ekranı gidiyo yada kayma oluyo izlenmiyo.. bu neden kaynaklanıyo olabilir? elektirikçi çağırsam yapacağı işlem nedir? bu arada tv uyduya bağlı.. eşim kabloların birbirine yakın olabileceğini oyüzden tv nin etkilendiğini düşünüyo:) lütfen gülmeyin bu konularda pek acemiyiz.. yardım ederseniz sevinirim..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
evet bizim yazlıktada benzer sorun var elektrikli şohpen açılınca ampullerin parlaklığı azalıyo.
 
arkadaşım sen bağlantı yani buvatlardaki bağlantıları gevşek olabilir bi onları elden gecir sonra ne olduğunu yaz değerlendirelim
 
Sorun voltaj düşmesinden kaynaklanıyor. Ancak tv ninmi uydu cihazınınmı etkilendiğini denemeniz lazım. Bana sanki uydu cihazı sorun yapıyor gibi geliyor. Artık cihazların beslemeleri smps oldukları için voltaj düşüşlerinden etkilenmeleri çok nadirdir. Ama uydu cihazınız çok eski ise trafolu besleme kullanılmış olabilir.Denemek için tv nizi normal anten veya Dvd ile deneyin aynı sorunu yapıcakmı?
 
Evde farklı bir cihaz çalışıncada aynı olay oluyormu? YA arkadaşların dediği gibi gerilim düşümü yada bu bahsetmiş olduğunuz cihazların girişlerinde parazit kondansatör bulunmaktadır. Bu kondansatörlerde sıkıntı olabilir.
 
Yapmanız gereken yetgili bir elektrikçiyle irtibata geçip sorunu ne olduğunu bulmaktır.
Büyük bir olasılıkla gerilim düşümünden kaynaklanmaktadır
Nötr hattında bir gevşeklik olabilir
Dairenize gelen kablo kesiti düşük olabilir(rezistan benzeri yüklerin devreye girmesiyle çekilen akım artacaktır)
 
Konunun kaynağının gerilim düşümü olduğu aşikar.Gerilim düşümünün sebepleri farklı olabilir.Örneğin daireyi besleyen ana kablo dan linye hattına kadar güç ve kablo kesitine göre gerilim düşümü analizi yapmak gerekebilir.Ancak en muhtemel sebepler; 1- çamaşır ve bulaşık makinelerinin TV yi bağladığınız lprizle aynı linye hattı üzerinde olması.(Kontrol için sigortaları tek tek indirerek bunu tesbit edebilirsiniz) 2-Buat yada panodaki bağlantılarda gevşeklik. 3-Bunların hiçbirinde sorun yoksa ana kolon hattında ciddi bir gerilim düşümü var demektir ki bunun çaresi bu hattı üst kesitli bir kablo ile değiştirmektir.

Görmeden sadece anlatılanlarla bu kadar yardımcı olabilirim.

Selamlar ,saygılar.
 
rakani arkadasıma aynen katılıyorum eğer bu cihazlar aynı sigortadan besleniyorsa ve makinalardan birisi gereğinden fazla akım çekiyorsa lcd tv yi etkiler mümkün olduğu kadar beraber kullanmayın bence
 

Forum istatistikleri

Konular
128,405
Mesajlar
917,329
Kullanıcılar
450,310
Son üye
amele01

Yeni konular

Geri
Üst