topraklama böyle kontrol edilir mi?

midkır

Üye
Katılım
4 Eyl 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
arkadaşlar teledünya kullanıyorum. özellikle hd kanallarda mozaiklenme oluyor. başka bir forumda sordum ve dairede şase problemi olabilir dediler. bunu kontrol etmek için, fişe poşet geçirmemi ve poşetten prize girecek uçların dışarı çıkmasını söyledi. bu şekilde prize takıp kontrol edersem, eğer sorun topraklamadan kaynaklanıyorsa düzelirmiş. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
topraklamadan olacağını pek sanmıyorum ama tabi olabilirde ama poşetin yırtılma ihtimali var en iyisi prizden topraklama ucunu boşa alarak denersen daha sağlıklı olur..
 
Arkadaş aynı sorunu , teledünya alıcının gövdesine kabloyu pabuçlayıp vidalayarak ve diğer ucunuda topraklı erkek fişin toprak klemensine bağlayıp, topraklı prize takarak çözdüm. Bu şekilde harika kullanıyorum .Bilgine....
 
en son olan çözüm yolu en doğrusu diğer poşetli olan çokj amatörce...
 
poset siyah olursa olur bu ne ya sakamı

sontleme demek topraklama olmayan eski binalarda pirin toprak bolümüne nort girmesidir
 

Forum istatistikleri

Konular
129,356
Mesajlar
925,699
Kullanıcılar
451,835
Son üye
artvinbogasi08

Yeni konular

Geri
Üst