0.5W 8Ohm 7 tane hoparlörü tek anfiye bağlama ??

kado000

Üye
Katılım
17 Şub 2013
Mesajlar
111
Puanları
1
Arkadaşlar 0.5W 8:ohm: hoparlörler var.7 tane.bunları bi kutuya koydum.anfisi kaldı tek.bunları paralel bağlarsam tek bi anfiye(tda7377 30w anfiye) 7 tanesinide iyi çalışırmı.olurmu olamzmı ?? paralel olunca 8Ohm oluyor 3.5W oluyor.30w anfi olur gibime geliyor ama ?? cevap pls

NOT:Hoparlörler pc hoparlörlerinden sökme.sıradan yani.

veya tda2822 ile anfide olur.4 tane yaparım.acil cevap
 
Hangi formülle 8 ohm 7 hoparlörü paralel bağlayıp empedansı 8 ohm buldun?
 
toplam güç 3.5w
toplam direnç 1.141:ohm: bu omajla anfi sürülmez!!

tavsiye edilen bağlantı şekli
8+8=16:ohm: (seri)
8+8=16:ohm: (seri)
8+8=16:ohm: (seri)
bu üç grup sonra paralel bağlanacak.= 5.33:ohm:
5.33:ohm:
8:ohm: son olarak bu iki grup da paralel bağlanacak. toplam direnç 3.19:ohm:
 
Son düzenleme:
yani 30w anfiye sürülebilirmi ?
 
yani 30w anfiye sürülebilirmi ?

TDA7377 pdf, TDA7377 description, TDA7377 datasheets, TDA7377 view ::: ALLDATASHEET :::

Amfinizin çıkış gücü hoparlörlerinizin toplamdaki 3.5 watt.lık gücünden çok fazladır.Amfi ile 2 çarpı veya 4 çarpı çıkışla sürülür sürülmesine ancak;

1.Distorsiyon,amfinin sesi sonuna kadar fazla olarak açıldığında datashaeette gösterilenin kat kat fazlası olur.

2.Ses (Volüm) sonuna kadar açıldığında seri,paralel veya karışık bağlanmış 0.5 watt 8 ohm. empedanslı hoparlörlerin kağıt konisi, fazla titreşimle,hoparlör ses telinin lehimli temas yerinden veya ses konisi kartonunun zayıf bir yerinden yırtılıp hasar görebilir.Sesi çok az açıp sürmek kaydıyla 2*30 watt.lık tda 7377 amfisiyle,bu küçük güçteki hoparlörleri ancak bu şartla sürebilirsiniz.

Daha iyi bir yöntemi de size ayrıca belirteyim.Elinizdeki hoparlörlerin toplam gücüne (2*30 watt amfi gücüne) yakın 4 ohm.'luk bas hoparlörler temin edilip bulunarak ve paralel olarak bu sisteme ilave edilerek,amfi gücüne tamamlanır.Basit bir crossover devresiyle de,bu yeni temin ettiğiniz bas hoparlörler ayrı,küçük çaptaki 8 om.empedanslı,özel bağlantılarle 4 ohm. empedans değeri yakalanan,bu 7 adet hoparlör tweeter (Tiz) ses hoparlörü olarak ayrı sürülür.Bu durumda sesi sonuna kadar açıp daha rahat sürersiniz.Kolay gelsin.

* İki kanallı basit bir crossover devresinde,bir bas hoparlör direk olarak amfi çıkışına bağlanır,tweetere ise 10 mF'lık kutupsuz elektrolitik bir kondansatör amfi çıkışından önce seri olarak bağlanır.Bu yolla bas ve tiz sesler basit şekilde iki kanala ayrılmış olur.
 
Son düzenleme:
Ben böyle bir kutu yaptım.karton kutudan.bu hoplar var.kenarlarını el işi kağıdı ile süsledim.sadece anfisi kaldı.bide bass var 16cmlik ama bass içine çökük.çalıştırıncada biryerlere deyiyormuş gibi garip ve iğrenç sesler veriyor.o yüzden kullanamıyorum.konu açtıştım süspansiyonlara demir tozu kaçmış gibi cevaplar geldi.fakat anlamadım nasıl tamir edeceğimi.

bide 5-10-15w lık anfi yapsam dahamı iyi olur
 
benim de sormak istediğim bu hoparlörlerin kabini çok önemliymiş. kartondan yapılan kabinler çok aşırı mı kötü ses verir
 
çok önemli değil ha alttaki bass dan bahsediyorsan çok önemli ama üstteki hoplar kabinde sıkıntı yapmaz.
 
anladım teşekkür ederim. peki bas kabini yaparken neye göre yapmamız gerekir ? litre falan filan okudum hep ama ne olduğunu çözemedim ?
 
çözmek çok zor ben kafama göre yaptım çok ince hesapları var
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst