marş selenoidi picle sürme

jokjok

Üye
Katılım
22 Şub 2011
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
35
marş motorunu devreye alan marş selenoidini picle sürmek istiyoruz ama 24V de 13.6 A çekiyor.
picten pwm le bu motoru sürmeyi düşündük ama kullandığımız fetler çabuk ısınıyor. ırfz44 kullandık önerebileceğiniz fet ya da başka bir yol var mı acil lazım..
bir de feti tetiklemek için tlp521 (optokuplor) kullandık sakıncası var mı.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Marş selenoidinden önce ekstra bir röle kullanmayı denediniz mi?Ayrıca marş selenoidi üzerinde oluşan ters gerilimde büyük olur.
 
mars selonıdının 4,5 sanıye sonra ısınıyor. 24v mars selonoıdını pwm ıle 16 voltta calıstırıyoruz. Role sıstemı bunun ıcın uygun degıl onun ıcın role sıstemı degıl de mosfetle surmek ıstıyoruz. Mosfetlerde de paralel baglayarak akımını dusursek olmaz mı? Biz irfz44 ile yapmak ıstıyoruz sızın onerınız var mı bu konuda? yardımınız ıcın tesekkurler..
 
mosfetleri paralel bağlayarak akım yükseltebilirsiniz sorun çıkmaz.
 
marş selenoidini pwm ile neden sürüyorsunuz onu anlamadım.mosfeti anatar olarak aç kapa kullanmanız yeterli değilmi.marş motorunu pwm ile kullanmanın ne avantajı var.klasik yöntem gibisi yok.yoksa benmi soruyu yanlış anladım.
 
Solenoid için mutlaka 2 tane ters hızlı diyot kullanın, biri mos drain - source'u arasına, diğeri bobin uçlarına.

Tlp 521 ile mos sürüyorsunuz peki pwm frekansınız nedir?

Şemanızı paylaşsanız daha doğru önerilerde bulunulabilir, mos tam sürülemiyorsa 2 tane de bağlasanız sonuç yine değişmez.
 
Marş selenoidini sürmek için küçük bir röle kullanmak paralel mosfet bağlamaktan daha kolay olur.Yani pic röleyi rölede marş selenoidini kontrol edecek.Marş selenoidi marş motoruna elektrik akımının geçmesini sağlamakla birlikte bendix mekanizmasınıda çalıştırmaktadır.
 
Gereken güç üretilebiliyorsa, bu gücün nerede kullanıldığı elektriksel açıdan önemsiz.

24 Voltu kıymak için pwm kullanılmış. Sistem daha düşük voltaja ihtiyaç duyuyor olmalı. Röle kullanılsa da yine benzer bir metodla gerilimi düşürmek gerek.
 
marş selenoidi neden uzun süre devrede kalır halada anlamış değilim.eğer marş olayı için kullanılıyorsa motor marş edilir marş selenoidi enerjisi kesilir marş motoruda devreden çıkar.bu konuyu şahsen anlamadım.kolay gelsin.
 
biz uzaktan kotrollü araba yapmaya çalışıyoruz marş selenoidini de fren yaptırmak için kullanıyoruz. bisiklet frenlerindeki telleri selenoide bağlayarak çektiriyoruz ve frenlemiş oluyoruz arabayı. Selenoid 24 volt biz 24 voltta verince 4-5 saniyede çok fazla ısınıyor. o yüzden pwmle 16 volta düşürerek vermeyi düşündük. Ama dün denediğimizde 12 voltluk aküde de çalıştı ve ısınma olmadı ama torku yetr mi bilemiyorum. şu an 12 voltta röle sistemiyle düşünüyoruz. bakalım olacak mı..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst