Zamana baglı ısıtma

Daha önce enda cihazlarıyla çalışmadım ama bu tip cihazların çoğunda Auto tunning özelliği bulunmaktadır.
PID katsayılarını ilgili Enda cihazını Auto tunning yaptırarak yaklaşık parametreleri elde edebilirsiniz. Yalnız bu işlemi yaparken diyelim çalışma sıcaklığı 700 derece ise 100-150 derecelerde yapmanız.
Nedeni ise tunning işleminde set değerinini üzerine %40-%90 gibi fazla çıkabiliyor, mekaniğe ve resiztanslara zarar vermemek için düşük ısılarda tunning yapın. Bu işlemi tecrübeli biri ile beraber yapmanızı öneririm.
İlk ısıtmada fırını yüksek sıcaklıklara hemen çıkarmayın, kademeli olarak 100-150-200-250-300 gibi sıcaklıklara 2 şer saat arayla çıkmanız, yoksa izolasyon ve fırın içerisindeki rezistanslar ve metaller zarar görebilir.
Stabil PID parametrelerini elde ettikten sonra ürün ile denemelerde, istenilen sürede sıcaklığa ulaşmak için bu parametrelerin değişmesi gerekecektir. Bu da deneme yanılma yöntemini kullabilirsiniz veya cihazın yetenekleri değişken sıcaklıklar için tunning e uygunsa deneyebilirsiniz.
Isıtmadan önce resistanlara çıkış verilip faz akımlarını ölçmenizi tavsiye ederim eğer dengesiz resiztanslar varsa faz akımlarında sorun çıkacaktır veya gövdeye kaçak vs.
Ayrıca birden bütün rezistanslara yüklenme işleminde, maximum akım çekileceği için, kompak şalterlerin üzerindeki In, Ir gibi ayarları, bu akımlara dikkat ederek ayarlamanız gerekecek.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst