Yeterli Gelmeyen Sigorta sorunu...

Katılım
16 Kas 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

yaklasık 20 yıllık bir evde oturuyoruz haliyle eski tesisat kendi odamdaki televizyon ses sistemi bilgisayar ve birkac cihaz için yeterli gelmiyor.Sigorta sürekli atıyor ve kaldırdığımız yine atıyor. Sigortalarımızın hepsi 10A'lik. Kendi odamın sigortasını 16A ile değiştirsem ciddi bir problem teşkil eder mi acaba... saygılar :(
 
Odanda isitici vs. kullanmiyorsan degistirebilirsin,sorun olmaz.
 
arkadaşım odadaki ses sistemi tv atdınlatma 10amper tekbir sigortaya bağlıysa yeterlidir.Fakat başka odalardada alıcı varsa yetmeyebilir.onun için kullanman gereken B16 amper sigorta yeterli gelir.kolay gelsin.konut ofis türü kullanım yerlerinde B sınıfı w otamat kullanmamız gerektiğinide unutmayalım.
 
hiçbir sorun olmaz takabilirsin
 
sigortadan odaya kadar olan kablo kalınlığı nedir, kabloda oksitlenme varmıdır kontrol etmen gerekli...sigorta sizin güvenliğiniz içindir, ikide bir atsın diye konmamıştır..
 
Birde sigorta hemen atıyor demişsiniz.Yani çok kısa sürede atmasının sebebi kısa devrede olabilir.Buna da dikkat edin,B tipi 16 A sigorta takmanız bir sorun olmaz ama çok uzun süre kullanmanız durumunda kabloların ısınıp erimesine yol açabilir.Bu yüzden çok uzun süreli çalıştırmayı düşünüyorsanız;Baştan kablo çekmenizi tavsiye ederim
Saygılarımla
 
Öncelikle,sigortanızın sağlam olduğundan emin olmalısınız.Deneme olarak,diğer 10 amp. lik
sigorta ile yer değiştirerek,o sigortada da aynı durum olup/olmadığını kontrol edin.Onda da
aynı durum oluyor ve kesitleriniz uygun ise ( asgari,2,5 mm2 ), B tipi 16 amp. ( 3 kA ) ile
değiştirebilirsiniz.Muhtemelen, sigortanız arızalı çıkacak.
 
Eski tip sigortaların bağlantı kısımları biraz "dandik" tasarlanmış oluyor genelde. Bu da sigortaların bir taraflarının iyi bir şeklide köprülenmesini zorlaştırıyor. Bu da gevşek (veya zamanla gevşeyen) bağlantı soncu sigortların bir müddet sonra atmasıyla sonuçlanıyor.
Geçen hafta komşumun bu tipte bir sigortasını değiştirdim, durum aynen bu şeklideydi.
Ama o sigortanın bozuk olma ihtimali yüksek bu arada...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst