Yeni bina için avizelere kanca ve sorular.

İyi akşamlar.Tavanda gömülü tahta (Tornavida sapı ile tavana vurup ses farkından tahta gömülü olduğu anlaşılabilir,sn.by lent’in de söylediği üzere) yoksa avizenin ağırlığını taşıyacak plastik dübel ve buna tam ölçüde girecek bir kanca kullanmanız lazımdır.Plastik dübel çok kısa olmasın (Bu avizenin ağırlığını tam taşıyacak kadar olmalıdır,çok ağır avizede split klimaları askıda kullanılan çelik olanı kullanılabilir.) ve tavanda kancanın yeterince uzunlukta girebileceği kadar, uygun bir matkap ucuyla delik öncelikle yeterli derinlikte bir dübel deliğini açmalısınız.Bu sırada gözünüze çıkan beton tozunun yukarıya doğru gözle bakarken gözünüze hiç gelmemesi için mutlaka koruyucu bir gözlük kullanın.

Yuvarlak lastik (Avize veya lamba kapatma kepini tam da kastediyorsanız eğer) elektrikçilerde malzeme olarak mutlaka satılır.Onu satın alın.Elektrik bağlantılarını tam olarak yaptıktan sonra arada bir kısa devre olmaması içn anahtardan gelen faz ve nötr kablosu uçlarını elektrik bandıyla iyice sarıp izole edin.Avizenin baş kısmında vidalı yüksüklü ucu halka şeklinde kapalı pirinç bir parça vardır,döndürüp onu açmalı ve konik plastik kepi bu avizenin taşıyıcı metal borusundan tam geçirdikten sonra (darsa eğer havya ucu ile bu lastik kep deliğini biraz genişletin) kepin arkasından halka şeklindeki bu parçayı döndürerek tekrar yerine sıkıca takın.Kancayı dübel deliğine geçirdiğiniz dübelin içinde sıkıca döndürerek tam tespit edip geçirdikten sonra kanca ucuna bu halkalı mapa ucunu geçireceksiniz.Elektrik bağlantıları ve izolasyonu bittikten ve tümü görünmeyecek şekliyle plastik konik kepi yukarıda elinizle tutarken,bu plastik konik kepin aşağıya kayıp düşmemesi için de boruya temas eden yan kısmın içinden,yine tek damarlı daha ince,yine tek damarlı bakır kablo içini içten tam geçirip dışa doğru tam kıvırabilirsiniz.Böylece kep yerinde kayıp düşmeyen şekliyle tam sabitlenmiş olur ve içindeki tüm kablo bağlantıları aşağıdan bakılınca hiç görülmemiş olur.(Genellikle elektrikçilerin bu harici plastik keplere de uyguladığı bir işlem gibi) Patel (tahta takoz) varsa bu zahmetiniz çok azalır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi akşamlar.Tavanda gömülü tahta (Tornavida sapı ile tavana vurup ses farkından tahta gömülü olduğu anlaşılabilir,sn.by lent’in de söylediği üzere) yoksa avizenin ağırlığını taşıyacak plastik dübel ve buna tam ölçüde girecek bir kanca kullanmanız lazımdır.Plastik dübel çok kısa olmasın ve tavanda kancanın yeterince uzunlukta girebileceği kadar, uygun bir matkap ucuyla delik öncelikle yeterli derinlikte bir dübel deliğini açmalısınız.Bu sırada gözünüze çıkan beton tozunun yukarıya doğru gözle bakarken gözünüze hiç gelmemesi için mutlaka koruyucu bir gözlük kullanın.

Yuvarlak lastik (Avize veya lamba kapatma kepini tam da kastediyorsanız eğer) elektrikçilerde malzeme olarak mutlaka satılır.Onu satın alın.Elektrik bağlantılarını tam olarak yaptıktan sonra arada bir kısa devre olmaması içn anahtardan gelen faz ve nötr kablosu uçlarını elektrik bandıyla iyice sarıp izole edin.Avizenin baş kısmında vidalı yüksüklü ucu halka şeklinde kapalı pirinç bir parça vardır,döndürüp onu açmalı ve konik plastik kepi bu avizenin taşıyıcı metal borusundan tam geçirdikten sonra (darsa eğer havya ucu ile bu lastik kep deliğini biraz genişletin) kepin arkasından halka şeklindeki bu parçayı döndürerek tekrar yerine sıkıca takın.Kancayı dübel deliğine geçirdiğiniz dübelin içinde sıkıca döndürerek tam tespit edip geçirdikten sonra kanca ucuna bu halkalı mapa ucunu geçireceksiniz.Elektrik bağlantıları ve izolasyonu bittikten ve tümü görünmeyecek şekliyle plastik konik kepi yukarıda elinizle tutarken,bu plastik konik kepin aşağıya kayıp düşmemesi için de boruya temas eden yan kısmın içinden,yine tek damarlı daha ince,yine tek damarlı bakır kablo içini içten tam geçirip dışa doğru tam kıvırabilirsiniz.Böylece kep yerinde kayıp düşmeyen şekliyle tam sabitlenmiş olur ve içindeki tüm kablo bağlantıları aşağıdan bakılınca hiç görülmemiş olur.(Genellikle elektrikçilerin bu harici plastik keplere de uyguladığı bir işlem gibi) Kolay gelsin.

İyi akşamlar,
Umarım tahta ya da patel vardır tavanda.

Yuvarlak lastik satılıyor sanrım; esniyorsa lastik, zinciri söküp takılır sanırım.
Doğru anlamış mıyım, kepin arasına bir kablo takıp sıkışmasını sağlıyoruz değil mi?

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
 
Ek yerinde kesinlikle izolebant kullanmayın, izolebant zamanla sıcak-soğuk gördükçe yapışkan özelliğini yitirdikçe açma yapar tehlike yaratır. Zeytin yada çekirdek klemens tabir edilen klemenslerden veya sıra klemens kullanın. Eki yaparken iki iletkenin çıplak kısımlarını dolayıp klemensi kılıf olarak kullanın.
Avize ağırsa kancalı çelik çekme dübel kullanın. https://yandex.com.tr/gorsel/search?text=kancalı çelik çekme dübel
 
Kancaya çok üzülme. Yoksa temin eder takarsın. Takoz yoksa iş yorucu. Tavana delik delme çok yorucu bir iştir. Takoz varsa zil takıp oyna bence.:D
 
Ek yerinde kesinlikle izolebant kullanmayın, izolebant zamanla sıcak-soğuk gördükçe yapışkan özelliğini yitirdikçe açma yapar tehlike yaratır. Zeytin yada çekirdek klemens tabir edilen klemenslerden veya sıra klemens kullanın. Eki yaparken iki iletkenin çıplak kısımlarını dolayıp klemensi kılıf olarak kullanın.
Avize ağırsa kancalı çelik çekme dübel kullanın. https://yandex.com.tr/gorsel/search?text=kancalı çelik çekme dübel
Sanrım ben yanlış yazdım elektrik bantını, o kepi elektrik bantı sararak tutturuyorlar yuvarlak lastik olmayınca, görmüştüm bazı yerlerde kablolarda ek yok, hatta bir hayli uzun.
Teşekkür ederim bilgiler için.
 
Evet,doğru anlamışsınız,bir de iç düzeltme yapayım.Avize bağlantısı için klemens bağlantısı zaten bırakılmış,avize uçlarını buraya direk tornavida ile bağlıyorsunuz,elektrik bandıyla ayrıca sarmaya gerek yok zaten.(Dün akşam yazarken dalgınlığıma da gelmiş sanırım) Ama elektrik bandını şu koşul için belki kullanırsınız.Plastik konik kep içinde çok uzun kalıp da iyice yaylanan ve kablo demeti haline,bir top halinde sıkışıp gelmesi çok zor olan özel durumda,bu kepin dışına taşmasını hiç olmazsa,kepin tam yerine tespitinde bir yardımcı olarak da kullanırsınız.Ondan sonrasında ise yumuşayıp içeride bandın açılması çok fazla bir şey değiştirmemiş de olur.Yani bu kep montajında avize kepini tam takarken,bu büyük bir kolaylık olabilir (kendi düşünceme göre),kep içindeki avize kabloları çok uzun olup,top haline gelmede büyük zorluk bulunuyorsa.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
@binbaşı
Ben konudan konuya geçince yanlış ifade ediyorum, elektrik bantını kablolar için değil, avizenin kepi aşağı düşmesin diye sabitliyor bazı elektrikçiler onun için yazdım ama biraz karışık yazmışım karışmış.
Bilgiler için teşekkür ederim.

Sağ olun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,287
Mesajlar
916,453
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst