YEDAŞ ÖZEL ÖDÜLÜ ‘KONUŞAN ELDİVEN’E

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması’nda, YEDAŞ Özel Ödülü konuşma engellilerin hayatına kolaylık getirecek olan ‘konuşan eldivenler’ projesine verildi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve ODTÜ Teknokent'in, bu yıl 9’uncusunun düzenlediği teknoloji tabanlı girişimcilik yarışması olan ‘Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması’, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Üniversite, kamu, sanayi, bilişim, enerji gibi birçok sektörü bir araya getiren yarışma finalinde, 3 ayrı kategoride 11 proje yarıştı. YEDAŞ Özel Ödülü’nü, savunma sanayii kategorisine ‘Türk İşaret Dilini Sese Çeviren Eldiven (DeebSOS)’ projesiyle katılan Deeblab ekibi kazandı. Projenin en önemli özelliği konuşma engellilerinin kullandığı Türk işaret dilini, sese çeviriyor olması.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, bu tür yarışmalarda gençlerden inovasyon hedefli projeler beklediklerini belirterek, “YEDAŞ’ın bu bakışıyla aynı zamanda toplum olarak paydaşları olan konuşma engeli müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı hedeflemiştir. Enerjinin kaynaklarının sınırlı olması ve tüketilebilir olması nedeniyle en önemli kaynağımızın tasarruf olduğunu bilmeliyiz. Bu yüzden projelerin daha sektörel olmasını önemsiyorum. Gençlerimizden enerji tasarrufu eksenli projeler bekliyoruz. YEDAŞ olarak, inovasyon hedefli sektörel projelere destek vermek için buradayız” dedi.

ODTÜ Teknokent’te Ar-Ge ofisi açan il elektrik dağıtım şirketi olduklarının
altını çizen Genel Müdür Türkoğlu, “Ar-Ge çalışmalarını inovasyona çevirmiş bir
şirketiz. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen İnovasyon Fuarı’nda, Ar-Ge
ofisinde geliştirdiğimiz bir üründen dolayı Münih Belediyesi’nden sipariş aldık”
diye konuştu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst