yanan busbar

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,187
Puanları
156
Yaş
47
arkadaşlar fabrikada 1 boy busbar ek yerinden gevşemesinden yada kısa devreden dolayı yandı ve patladı bunu tamiri izalasyonu mümkünmüdür.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
malesef 2 boy busbar alacaksın ek yerındekı sag ve sol tarafı degıstıreceksın yaklasık 3 hafta kadar once benımde basıma geldı o sekılde olmas gerektıgını soyledıler sen baska bır yontem tamır bulabılırsen banada soylersen sevınırım
 
Sn @devil190795 'in dediği gibi tekrar problem yaşamaman için sağ ve sol parça değişmeli. İmalat sonrası devreye almadan sonra belirli bir süre termal kamera ile kontrol bu işin püf noktasıdır.
 
termal kamera ile kontrol edılmelı derken eklerekı gevseklıkden dolayı olusan ısınmalarımı kasdedıyorsun termal kamera ile bunlarımı gozetlemelıyız acaba
 
Evet. İzolasyonda bir problem ek ve bağlantı noktalarında problem varsa bu kendini belli eder (yüklenme oranının yüksek olması gerekir.)
 
Son düzenleme:
Doğrudur 2 boy gerekli amperaj ve iletken sayısında busbar alıp değiştirilmelidir. Burdaki güzel durum, kablo olsa yüksek kesitte değiştirmek hem külfetli hem müşakkatli bir iş. Busbar kesinlikle doğru bir seçim durumunda. (istenilen yerde çıkış alabilme de cabası)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst