yanan asenkron motor

Yanlış 80 -104 A termik ayarı. aylardır bu şekilde sıkıntı yok normali de budur zaten[/


Ana devre üzerine konan termikle koruma yapmak,tesadüfidir !
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
nasıl yapmamızı tavsiye edersin. benim bildigim kdarıyla genel olarak termik röleler motor faz sargısı anma akımının değerine veya faz sargısı anma akımının 1,2 katı kadar bir değere ayarlanır.
 
Yıldız üçgen motorlarda,termik, kol üzerine konur ve 0,58x In değerine ayarlanır.1,2 katı gibi bir rakam
olmaz.
 
Yıldız üçgen motorlarda,termik, kol üzerine konur ve 0,58x In değerine ayarlanır.1,2 katı gibi bir rakam
olmaz.
yıldız üçgende tamam 0.58 tabiki normal üçgen caliisiyorsa 1.2. bu motor yıldz üçgen miydi cok hatirlamiyorum bakmadim da konunun basina aylar geçmiş
 
1.2 kati muhabbeti aldi basini gidiyor. Sigorta secimi icinde 1.2 gibi ezberlenen sayi var. Ezber isi birakip isin ozunu kavramak gerek. Termik role motor ve motorun bagli oldugu sistemi korur. Ornegin anma akimi 50 A bir motor surekli 40 A calisiyorsa sizin termik roleyi surekli normal calisma degerine ayarlamalisiniz ki motor 45 A cektiginde normal olmayan birseylerin oldugunu anlayasaniz. Termik role yapi geregi aninda devreyi acan koruma elamani degil. Onun icin 1.2 kati 1.5 kati gibi tolerans vermeyin. Termik ayarlanan akimda bir muddet isindiktan sonra devreyi acar.
 
Benim uyguladığım şu
yıldız üçgen yolverilen motor çalışırken termikten geçen akımı ölçüyorum 40 A çekiyorsa termik ayarını 43 veya 44 A ayarlıyorum
Motor nominal akımını çok fazla dikkate almıyorum.
 
Ortam sıcaklığı değişir sargı sıcaklığı değişir direnç değişir akım değişir, yüklenme oranı değişir, gerilim değişir. Bu nedenle termik ayarına çekilen akım ile nominal akım arasında kalmak kaydıyla bir tolerans mutlaka verilmelidir.
Yataklama rulman arızaları(Mekanik zorlanmalar) dışında da öyle akımın bir miktar arttığı arızalar nadir gerçekleşir. Bu tip durumlarda zaten termik çok çok uzun sürelerde açma yapar. Bu tür arızalara tedbir için Kestirimci Bakım termal kamera ile periyodik kontroller yapılır.
 
Zeybek ustaya katılıyorum herşeyi açıkladı sana zaten geriye tek birşey kaliyo sizin bobinajci adi yalıtımı zayıf sargı kullaniyodur. Eee buda haliyle motor bikaç kez akımdan dolayı ısındıgında sargi izolasyonlarını eritir motor çalışır sen bisey anlayamazsın sonra bir bakmişsın motor koruma şalteri trip etmeden motor yanmış.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,502
Kullanıcılar
450,126
Son üye
itsnotmuchh

Yeni konular

Geri
Üst