Yıldızdan Üçgene Geçtiği Anda Neden Sigorta Atar?

Abi çok teşekkür ederim. Sabah ilk işim bu olacak. Ayrıca bu kadar hızlı cevap alabildiğim içinde çok mutlu oldum hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. sizleri yarın akşam bilgilendireceğim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın yutek06

sanırım devrende c karakterli sigorta var, d karakterli kullanman gerekir ki, c normal - d ise gecikmeli karakterlidir. ayrıca yıldız üçgen kontaktörlerinin güçlerini de yazarsan daha iyi olur...
 
merhabalar
eğer panoda yıldız ücgen hazır zaman rölesi kullandıysanız bazı rölelerde yıldızdan üçgene geçiş zamanında 250 ms bekliyor. bu sırada motor yük durumuna göre durmuş veya durmak üzere oluyor. zaman rölesi üçgen kontaktörünü kaptırınca motor direk kaldırılmış oluyor. bu olaylar çok oluştuğundan biz yıldız ücgen rölesi değil zaman rölesi kullanırız.
 
İyi Akşamlar arkadaşlar sanırım sorunumuz çözüldü. benim devrede kullandığım sigorta 63A C modeli idi. bu sigortayı sıfır takmıştım. iyi de bir marka olarak biliyordum. ama aynı özellikte başka marka sigorta takınca sistem çalıştı. sanırım benim kullandığım sigorta orjinal değildi.
Önerileriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.
Saygıdeğer volcanoos arkadaşım ben C modelini de gecikmeli olarak biliyorum. acaba yanılıyor muyum? Konuyu gerçekten çok iyi yerden yakalamışsın. yinede sağol.
 
sn yutek06
sorununuzun çözülmesi biizleride memnun etmiştir. yanlız sizin yerinize olsam; yıldız ve üçgen kontaktörleri arasında elektiriksel kilitleme olup olmadığına bakarım. bu çok önemli. şayet kilitleme yok ise bazen yıldızdan üçgene geçişlerde sorun yaşanır.saygılar.
 
sayın 1974 burdur arkadaşım alakanıza çok teşekkür ederim ben yazmayı unutmuşum elektiriksel kilitleme var idi. çok sağolun.
 
yutek06 ' Alıntı:
İyi günler arkadaşlar yardımlarınıza ihityacım var.
18.5 Kw lık santrafüj motorumuz var. yıldızdan üçgene geçtiği anda sigortayı attırıyor. sigortayı kaldırdığımda bir veya iki defa normal olarak çalışıyor ama en sonununda sigortayı attırıyor bazende ilk açtığımda atıyor sigorta. önce kontaklarının yapışık kaldığını düşünmüştüm ama değiştirdikten sonra başka bir sorunu olduğunu düşünmeye başladım yardım eder misiniz?
gerçi arkadaşın sorunu çözülmüş ama ben bir kaç noktaya temas etmek istedim.İlk önce arkadaşın sorunu "termik açması" değil sigorta atması
o yüzden bazı arkadaşlar termik mevzuunda takılı kalmışlar
sigorta lar bazen hassalığını kaybediyorlar nitekim arkadaş da buna maruz kalmış
benim başıma da benzer bir olay geldi.Paylaşayım dedim.
Fabrikamızın tek vardiya çalışıtığı zamanlarda kompresörleri sabah devreye aldıktan sonra tank daha dolmadan kompresör termik açıyordu bir kaç defa termik resetledikten sonra normal çalışıyordu.Bu arada akımları ölçtüm normal kontaktör kontakları da gayet normal
sorunun kompresörün vida sistemindeki yağın soğuk olmasındankaynaklandığını anladım.Yağ ısınınca motorun sıkıştırmadan dolayı zorluğu azalıp normal çalışıyordu...
 
yutek06 ' Alıntı:
İyi Akşamlar arkadaşlar sanırım sorunumuz çözüldü. benim devrede kullandığım sigorta 63A C modeli idi. bu sigortayı sıfır takmıştım. iyi de bir marka olarak biliyordum. ama aynı özellikte başka marka sigorta takınca sistem çalıştı. sanırım benim kullandığım sigorta orjinal değildi.
Önerileriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.
Saygıdeğer volcanoos arkadaşım ben C modelini de gecikmeli olarak biliyorum. acaba yanılıyor muyum? Konuyu gerçekten çok iyi yerden yakalamışsın. yinede sağol.
geçen başıma geldi.Aynı şekilde sigorta atıyordu.Sigortayı değiştirdim,süzeldi.Galiba zamanla özelliklerini yitiriyorlar.Tabii bende motor önce yanmış,patlamalar olmuştu.Sigortayı bu olayın bozduğunu düşünmüştüm.
 
sayın yutek 06

b tipi sigortalr hızlı karakterlidir ve elektronik hassas devrelerde kullanılır
c tipi sigortalr normal gecikmesiz tipdir. evlerde aydınlatmalarda kullanılan sigortalrdır.
d tipi sigortalr ise gecikmelidir, motor demeraj akımını yenmek için genelde motor devrelerinde kullanılır...
 
B tipi sigortalar ani acma karakterlidir. Hassas devrelerde, evsel veya kucuk isyeri uygulamalarinda aydinlatma devrelerinde kullanilir.
C tipi sigortalar gecikmeli karakterlidir. Evsel uygulamalarda, aydinlatma linyelerinde kullanilmalari dogru degildir. Daha cok kucuk guclu motorlar ile, dis aydinlatma gibi pek cok sayida civa buharli vs armaturun bagli oldugu aydinlatma sistemlerinde vs. kullanilirlar. Demeraj akimlarina karsi toleranslidirlar.
D tipi sigortalar ise, yine gecikmeli karakterlidir.Ozellikle buyuk guclu veya agir sanayi tipi motor uygulamalarinda tercih edilirler. Ilk kalkis kosullarinin daha agir oldugu uygulamalarda C tipi sigortalara alternatiftirler. Magnetik acma noktalari c tipi sigortalardan daha buyuktur.Daha once de benzer bir tartisma yapmistik.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/elektrik_genel/ynt_wotomat-t36492.0.html
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,754
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst