Yüksek Gerilim Ustalık Belgesi

kumburgaz teüaş tan alacaksın arkadasım

___________________________________

neydi o günler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar ,devlet sektöründe görev yaparken meslek lisesi mezunlarından 1. sınıf yetki belgesi istenmişti.Bu belgeyi MEB bünyesinde sınava girerek aldık.fakat daha sonra çıkan yasa geregi Yüksek gerilimde çalışma ve çalıştırma yetki belgesine 1999 yılında verilen kurslar ve sınav sonunda sahip olduk.Kamudan emekli olduktan sonra bu belgenin sahibi olmamım bana sagladıgı avantaj ile özel sektörden gelen iş teklifini degerlendirdim ve 3,5 yıldır çalışmaktayım.Bu belgeye sahip olmaya çalışın.ZONGULDAK.
 
arkadaşlar anadolu meslek lisesi elektronik mezunuyum yaklaşık 5 senedir her ne kadar elektronik mezunu olsam da çeşitli tesislerde elektrikçi olarak çalışıyorum ve elektrik ustalık belgesi almak istiyorum. ustalık belgesi alabilirmiyim ve bunun için gereken şartlar nedir yardımcı olursanız sevinirim
 
arkadaşlar bu E.K.A.T belgesini almak için hangi şartları taşımak gerekiyor
 
Sayın arkadaşlar;
Belki, M.E.B. yüksek gerilim kalfalık belgesi verebilir. Fakat unutmayın ki bu belgeyle tedaşa yada teiaşa bağlı yerlerde çalışılamaz.
Belgenin içeriği tam nedir bilmiyorum fakat, bence olması gereken E..K.A.T. tır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba arkadaslar ben 2 yılllık meslek yuksek okulu elektronık haberleşme mezunuyum ekat belgesı almak ıstıyorum bunun ıcın elektrık mezunu olmak gerekıyormus bu konu hakkında bılgı verebılecek yardımcı olacak bırısı var mı
 
T.E.İ.A.Ş. ta EKAT belgesi elektriğin teorik bilgisine sahip olanlara verilir. Çünkü yüksek gerilimde elektriğin hem teorik hemde pratik bilgileri çok sık karşımıza çıkar. Pratikte ölçülen bir değerin teorik kurallara uygun olması yada olmaması EKAT belgesi sahibinin bilmesi gereken bilgidir. Teknisyen arkadaşımızın bahsettiği kişiler yüksek gerilim konusunda uzmanlaşmış ve bu konuda çeşitli çalışmalar yaparak Yüksek gerilimin sürekliliği ve gelişimine katkıda bulunmuş kişilerdir. Yüksek gerilim konusunda piyasada bulabileceğiniz döküman yada kitaplar TEİAŞın bünyesinde çalışan bu kişiler tarafından yazılmıştır. Zaten bu kişilerin ortaya koyduğu ana kurallar halen yüksek gerilimin türkiyedeki ana kurallarıdır. Bu kişiler tarafından verilen belgenin eksik yada yetersiz olabileceğini düşünmek bana göre yanlıştır.
 
arkadaslar bugun çıraklaık egıtımın acmıs oldugu yuksek gerılım sıstemlerı sınavına gırdım gayaet basıt 20 ser sorulu testler var bazı sorular meslekte hastalıga bulusrsanız adı nedır meslek hastalıgı kontrol kalemıyle ne olculur-olcu aletı dıjıtal se adı nedır devreyı koruyan elemanın adı nedır (sıgorta)kacak akımı koruyan role nedır asırı akımı engelleyen rolenın adı nedır iş yerındekı yapılan çalışma ne guvenlıgıdır.iş veren ısı durdurmasına ne denır lokavt işçinin ısı yavasaltmasına ne denır grev-lınye nedır ana hat nedır sortı nedırsıva altına kullanınlan prız nedır cıft taraflı acılabılen nanhtar nedır floresan lambanın sembolu nedırtransıstorun sembolu nedır transıstor ne ıse yarar dıren nedır zner dıyor nedır fotosel nedır bir ıssyerınde duzenlı ezamanında yapılan calsımaların tumune nedır bunun gıbı basıt sorular var yarın trfomerkezlerı ayırıcı kesıcı olme panoları dersınden sınava gırecegım sınav sorularını aklıma gelenlerı yazarım kolay gelsın
 
DUYURU
EKAT BELGESİ: ELEKTRİK KUVVETLİ AKIM TESİSLERİNDE ÇALIŞMA BELGESİ.
EKAT BELGESİ TEİAŞ TEDAŞ VE EÜAŞ KAMU KURUMLARININ EĞİTİM MERKEZLERİNDE VERİLEN KURS SONUNDA ALINIR.
EKAT BELGESİ ALABİLMEK İÇİN EML, MYO ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ MEZUNLARI. ÇOK PROĞRAMLI LİSELERİN YÜKSEK GERİLİM VE ELEKTRİK BÖLÜMÜ MEZUNLARI.
ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZLERİNİN EN AZ LİSE MEZUNU YÜKSEK GERİLİM VEYA PANO MONTÖRLÜĞÜ USTALIK BELGESİ OLANLAR. ALABİLİR.
BİREYSEL BAŞVURULAR KABUL EDİLMEZ.ÖZEL TRAFO MERKEZİ İŞLETEN ŞİRKETLER, ÖZEL ELEKTRİK DAĞITIM, ELEKTRİK ÜRETİM ŞİRKETLERİ.ORTA VE YÜKSEK GERİLİM TESİSİ BULUNAN ŞİRKETLERİN EĞİTİM MERKEZLERİNE BAŞVURULARI SONUCU YUKARIDA NİTELİKLERİ TAŞIYAN ELEMANLARINA TEİAŞ TEDAŞ EÜAŞ EĞİTİM MERKEZLERİNDE EKAT BELGESİ EĞİTİMİ VERİLİR.


BİLGİ: EKAT BELGESİ NEDİR [Bekir ÜSTÜNDAĞ [email protected] 05326638589]
 
Yüksek Gerilim Ustalık Belgesi
selamlar arkadarlar çıraklık eğitim merkezi ustalık eğitim belgesi veriyormuş peki bunun ne gibi faydası olur piyasada bir bilgisi olar varsa yardımcı olabilirmi?

Selam

Yüksek Gerilim Ustalık Belgesi
Adı üzerinde yüksek gerilimde çalışacaksan işe yarar
Kişisel başvuru yapılamaz !!!

Sayğılarımla ....
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,775
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst