Yüksek gerilim hattı

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
İleride imarlı bir yol yapılacak ve biz şimdiden özel hattımızı bu yolun kenarından geçirmek istiyoruz.İmar belli xlpe ile mi yoksa ahavai hatmı uygun olur ve ileride yapılacak kaldırımın altından mı geçirelim yoksa havai hat olursa neresi uygun düşer kimseyle uğraşmadan çözebilirmiyiz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yeraltı yapmanız daha ideal olur, fakat havai hatta göre daha maliyetlidir. Uygun kesitte seçeceğiniz XLPE kablosunda ek yapmazsanız ve kablo montaj usüllerine uygun tesis ettiğiniz takdirde ömürlük olur, Bakım gerektirmez. Havai hat tesis ederseniz ileride emniyet mesafesi ile ilgili problemler ortaya çıkabilir. Ayrıca hava şartlarından dolayı oluşabilecek arızalardan dolayı bakım gerektirir. Tek avantajı düşük maliyetlidir.
 
Peki imarlı alan altında olması bir problem yaratırmı biz ileride eçecek yolun kaldırım altından düşünüyoruz ama
 
Peki imarlı alan altında olması bir problem yaratırmı biz ileride eçecek yolun kaldırım altından düşünüyoruz ama

bunun için belediyeye giderek bizzat görüşebilirsin. yol oluşmamış ise meclis kararı ile iptal edilip parselasyon yapılma ihtimalide vardır.
 
Hocam ileride imarlı alan üzerine ne inşa edilecek? Belki yol yerine proje değişecek bina dikilecek? Bunu biliyor musunuz? Yeri görsem daha sağlıklı bir cevap verebilirdim ama şimdi sizi yanlış yönlendirmek istemem. Yukarıdaki soruma kulak vermenizi dilerim. Saygılar.
 
Şu aşamada ana yol görünüyor projede .
 
imarlı olmayan yerlerde yüksek gerilim hatı açıkta direk le yapılır ilerideki imar durumuna göre değiştirilebilir
unutulmamalı ki imarlı prejeli yerlerde bile soumsuz kişi ve kurumların yaptığı kazılarla kaploları patlatmaktadırlar tabiki karar sizin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,802
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst