Yüksek Gerilim Dersi

yüksek gerilim de imza yetkisi demek 1kv üstü smm belgesi demektir.
eğer yüksek gerilimle alakalı dersleri almışsanız. ( yüksek gerilim. enerji iletim. enerj dağıtım elektrik makinaları) 1kv altı ve 1kv üstü tesisler için smm belgesi alırsınız. eğer yüksek gerilimle alakalı dersler almamışsanız bu sefer size 1kv altı tesisler için smm belgesi verilir.
 
Evet sanırım öyle Elektrik makinaları ve dağıtımı aldım ama yüksek gerilimi almamıştım...
 
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler doğru ama eksik.
elk. mühendisleri serbest çalışabilmek (kendi işyerini açıp adlarına piyasada iş yapabilmek, kendi yaptıkları proje vb imza atabilmek için) emo'dan smm belgesi almak zorundadırlar. smm belgesi almadan iş yapamazlar çünkü projelerini onaylatmak zorundadırlar. 1. onayı emo yapar. son onayı ise elektrik dağıtım şirketi (tedaş) yapar. emo onayı zorunludur. bunun sebebi yasa ile kurulan tmmob mevzuatıdır.
smm belgesi şu şekilde alınır.
öncelikle mezun olunduktan sonra emo ya üye olursunuz. kamu personeli olacaklar için zorunlu değildir. bunun dışındakiler zorunludur.
bu aşamadan sonra emo şubelerinin açacağı smm kurslarını takip eder birinr katılırsınız. kursun sonunda bir sınav düzenlenir. sınavda başarılı olanlar smm belgesi almaya hak kazanır. kursa katılım için 300-500 tl para da alırlar kurs masrafları için.
sınavda başarılı oldunuz şimdi belge almak için emo şubeye gittiğinizde sizden transkrip isterler. emonun transkript inceleme komisyonu trans. ınızı inceler. uygun görmezse belgenizi vermez.
yüksek gerilim işletme sorumluluğu belgesi, smm belgesi vs piyasada para kazanabileceğiniz bütün işler için transı kesin incelerler.
smm için elk makinaları, dağıtım tesisleri, yüksek gerilim derlerinini almış olmanız şarttır.
yoksa bu amcalar size smm belgesi vermez.
öyle olursa ne olur.
-bir ilkokul mezununun kölesi olursunuzç
ha emo köleliğe karşıdır.
sonuç olarak arkadaşım o dersi ne et et al
çünkü senin meslek örgütün devletin yasal üniversitesinden aldığın diplomayı geçersiz sayar
bu hak mıdır haklımıdır adil midir değil midir ? herkesin fikri kendine bence değil
kim se de yokki buna karşı gelsin
her türlü oyunla karşı karşıya bırakırlar

haklarınızı bilin arkadaşlar ki haksızlıklara hep birlikte dur diyelim
tek başına yenilme ihtimaliniz yüksek birlik olun
 
arkadaşlar smm bir elektrik mühendis büro açıp çalışsa kazançları nasıl olur. Başlangıçta çok fazla iş alamıyacak ama 3-5 küçük proje gelse giderlerini karşılayabilir mi. zamanla iyi duruma gelecektir elbet ama başlanıçtaki sıkıntılı dönem nasıl atlatılır.
 
arkadaşlar smm bir elektrik mühendis büro açıp çalışsa kazançları nasıl olur. Başlangıçta çok fazla iş alamıyacak ama 3-5 küçük proje gelse giderlerini karşılayabilir mi. zamanla iyi duruma gelecektir elbet ama başlanıçtaki sıkıntılı dönem nasıl atlatılır.


EMO tarafından belirlenen fatura bedelleri ile iş yapılmış olsa, güzel para kazanma imkanınız muhakkak olacaktır. Fakat, piyasa çok farklıdır. Kırım, çok fazla yapılmaktadır. Sadece proje çizerek, büroyu çevirmeniz zor olacaktır. Kusura bakmayın, olabildiğince iyimser bakmaya çalıştım ama piyasa ortamı malesef böyle.
 
Geçenlerde gittiğim bir işyerinde Denizli EMO dan gelen bir yazıyı gösterdiler.
EMO, şu anda çalışan mühendislerin transkriplerini inceleyerek alması gerektiği halde almadığı derslerden dolayı imza yetkilerini iptal edip almaya zorluyor. Bu zorlama Türkiye çapında var mı bilemiyorum.
Ancak bu dersin nerede verildiğini bilmiyorum.
Pamukkale Üniversitesine sormanızı tavsiye ederim.
 
öncelikle emo nun duzenledigi smm kursu iki asamadan olusuyor 1kv altı ve 1kv ustu.
eger okuldayken yuksek gerilim ve elektrik makinaları vs... gıbı dersleri almıssanız hem 1kv ustu ve 1kv altı imza yetkisi alabılırsınız.(bu uygulamada elektrik-elektronık muhendısı unvanlı arkadaslar ıcın emo transkrıpt ıncelemesı yapıo).Eger yuksek gerılım ıcın transkrıpt yeterlı bulunmazsa 1kv altı ımza yetkısı alırsınız.Ayrıca mezun olan arkadaslar bu yuksek gerilim veya eksık olan dersleri unıversıtelerden tamamlama ımkanı var.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,306
Mesajlar
916,563
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst