Yük Altında Ayırıcı Açmak mı? Kapatmak mı?

Aman kardesim manevra yaparken çok sakin olmalısın.Yük altın ayırıcıyı açarsan sistemi büyük zararlar verirsin.Techizatı eritir atar.Genelde çoğu trafoda kesiciyi acmadan ayırıcı açamazsın.Otomatik kitleme yapar.Velhasıl böyle birsey oldu.Önce insan saglıgı.Ancak arkadasların da dediği bu gibi durumlar dalgınlık , dikkatsizlikten meydana gelir.Manevra sırasında kesiciyi açacaksındır ama elin ayrıcının anahtarına gidebilir.Önce dikkat..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşlar benım basıma gelmıs yuk altında ayırıcı actım ayrıcın kontakları erıdı kapatmak acmaktan cok daha kolay ama kımseye ne acmak nede kapatmayı onermem yapmayın
 
benım basıma geldı ayrıcı kontakları yandı ne acmak nede kapatmak hıckımseye tavsıye etmemm
 
kesici kapalı iken ayırıcıyı açmak da kapatmak da yanlıştır. Ancak (kesici kapalı iken) ayırıcıyı açmak çok daha tehlikelidir. Kontakların erimesinden başka yaralanmalara dahi yol açabilir.
 
arkadaşlar
sonuçta kesici açılmadan ayırıcının açılması yada kapanması yanlıştır. ama dalğınlık sonucu yapılırsa bu işlem açmak çok daha tehlikelidir. Aslında teknik olarak bakıldığında alıcılar enerji ilk geldiğinde ihtayaçlarından 2-3 katı gibi bir fazla değer çekerler. buda ayrıcı kapatılırken normal kapasiteninin 2-3 katı gibi bir fazla değeri kumanda etmek olur ve normalda açmaya göre çok daha tehlikeli olması gerektiği düşünülebilir. yalnız ayırıcı açılırken yada kapatılırken izolasyon görevi yapan havanın delinmesi sonucu deşarj olmasıdır. deşarj işlemi açılırken daha uzun süre olacak ve havanın özelliğinden dolayı yalıtkanlığı bozulup delindikten sonra örnek olarak 34.5 kv da 20 cm deliniyorsa bu işlem 40-50 cm lere kadar uzayacaktır ve sisteme çok daha fazla zarar verecektir.
 
yük altında yapılan her islem yanlıştır aslında. Yük altında ayırıcı açılmaz ... kesici kullanılmak zorunda. Yük altında kapatma nasıl olacak o da enterasan zaten yük akısı varsa ayırıcılar kapalı olmak zorundadır. Diger tarafda kilitlemeler vardır kesici ile ayırıcı arasında.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,252
Kullanıcılar
450,076
Son üye
Trprime_16

Yeni konular

Geri
Üst