xp tasınabilir harddiski görmüyor

Arkadaşım farklı usb den denediğindede durum aynımı, bazen usb ler farklı davranabiliyor...tam olarak haricinin formatı ntfs mi, çok eski xp ler ntfs tanımaz fat32 ister, bazen xp yükleyebilmek için sata driverlerı eklerdik...sonuçta win7 de çalışıyor, neyse sorunu çözdüğünde bilgilendir bizleri,

Evet bilgisayardaki bütün usbleri denedim ama hiçbiri görmedi aslında görmedi demek yalan olur sağ alt tarafta donanım bulundu yazısı çıkıyo ama daha sonra bir türlü gelmiyo hdd.Format konusunda evet ntfs,xp için internetten sata driver mı bulmam gerekir ?

şifreleme back up falan olan setupı kur

Onu denedim kendi programlarını kurdum xp'ye ama kendi programları bile görmedi hdd'yi.
 
Bazı hdd kutuları problem çıkartıyor, eğer çift beslemeli bir kablo var ise o şekilde dene,

usb portlarının sağlamlığından emin misin

1 - driver sorunu yoksa fiziksel sorun olabilir.

2 - hard disk usb üzerinden beslemesini alıyorsa beslemede göçme olabilir. kutu hdd'lerin problemi budur. harici olarak beslemeye ihtiyacın olabilir. genellikle yaşanan problem budur.

Farklı Usb ucuyla da deneme yapayım o zaman.
 
Cihazda herhangi bir veri yoksa, fabrika ayarlarına ( yazılımı ve ya manuala göre ) çevirin derim, anlaşılan içinde önemli dosyalar içeren bir klasör vardı yanlışlıkla sildiniz ve ya silinmiş....bende bir seagate markası olan maxtor one touch 250 gb kullanıyorum, içinde serbest duran bir kaç dosya var...
 
Arkadaslar Hdd'yi baska bir xp kurulu bilgisayarda denedim ve o bilgisayarda hemen gördü sanırım sorun benim usb portlarında birkaç gün önce xp'ye service pack 3 yükledim ondan dolayı olabilir mi SP3'e uygun usb driverlarını nasıl bulabilirim nette tam olarak bulamadım ben.
 
Arkadaslar Hdd'yi baska bir xp kurulu bilgisayarda denedim ve o bilgisayarda hemen gördü sanırım sorun benim usb portlarında birkaç gün önce xp'ye service pack 3 yükledim ondan dolayı olabilir mi SP3'e uygun usb driverlarını nasıl bulabilirim nette tam olarak bulamadım ben.

SP3'ü kaldırarak denedim ama yine olmadı.internette diğer forumlarda okuduguma göre sanırım xp sata harddiskleri görmüyormuş,benimkinin sata olup olmadıgını bilmiyorum ama yeni satılan harici harddiskler satadır sanırım , sata harddiski xpye nasıl göstertebilirim sizce ?
 
Hariciyi algılayan usb de iken, bilgisayarım sağ klik, özelliklerden aygıt yöneticisinden usb leri (evrensel seri veri yolu & usb kök hub) bu portları burda göreceksin, takılı port tanımlanamayan vs. bir ibare vardır, sağ klik sürücüyü güncelleştirde, otomatik güncelleştirir gene olmazsa aynen oradan kaldır dersiniz, sonra donanım değişikliklerini tara ve ya kendi bulur yükler...bunu deniyebilirsiniz...
 
Arkadaslar sorun işletim sisteminde değilmiş sanırım sorun benim bilgisayarın Usb portlarında çünkü aynı bilgisayara Windows 7 kurdum ve yine görmedi harddiski ama laptopumunda kurulu windows 7 hemen görmüştü sanırım ben hatayı baska yerde aramışım.USB Portlarındaki bu sorunu nasıl çözebilirim şimdi bir bilginiz var mı ?
 
Arkadaşlar sorun çözüldü ama ummadıgım yerden hatta o kadar uğraşmama karşılık Çok basit bir yerden çıktı ! O kadar bilgisayara format attım 2 defa xp kurdum 1 defa de Windows 7 kurmama rağmen çözülmeyen sorun megersem Ara Kablodan Kaynaklanıyormuş fakat bu ara kablo harddiskle beraber gelen ara kablo değil(zaten sıfır kablo oldugu için onda sorun olacagını düşünmemiştim ve onun için baştan arabalo secenegini elemiştim arada bu arakabloyu da unutmuşum )) benim ön taraftaki usb portları çalışmadıgı için bilgisayarın arkasındaki portları kullanıyorum ve rahat takıp çıkarmak içinde porta takılı bir ara kablom vardı sorun ondaymış.Harddiskin ara kablosunu direkt bilgisayara baglayınca hemen gördü bilgisayar ve inanın büyük bir şaşkınlık yaşadım o kadar uğraşmamam ragmen sorun bu kadar basit oldugunu ögrenince.Aynı sorun basına gelen arkadaslar önce ara kabloları kontrol etsinler ben 2 gün ugrastım siz o kadar ugraşmayın en azından :)
Bu konuda bana yardımcı olup yol gösteren herkese teşekkür ederim yardımları için.
 
sürücüyle alakalı bir durum olabilir xp yi güncelleme yapıp denedinmi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst