wincc scada ile akım degerlerini okumak

bildiğim kadarıyla 64 bitte sorun çıkartıyor wincc bir de professional olmalı işletim sistemi
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
wkaymak telemekanik'in rolelerinde bir uç var.ordan direk sinyal aldıgın zaman programda skala etmiyormuşun doğru mudur?
 
anlamadığım bir şey var akım okurken neden fc 105 scale kullanılsın? sonuçta motorun durumuna göre akım değerleri değişecektir , senin elle girdiğin değerlerin üzerine çıkacağı zamanlarda olacaktır bunun yerine matematiksel işlemlerle gerçek değeri bulmak daha garanti değilmidir?
 
bi tesis kurduk ekstradan boyle bi durum da talep ettiler.bi kaç tane ekipman var.bunların akım degerlerini görmek istiyolar.45kwlık motor solid state baglı.
4-20mA wkaymak...wincc -plc istediğim zaman compile edebilirim problem yok o konuda.
ne gibi yazılım gerekli ? sadece okuyacagım...
sanırım motoru soft start ile süreceksin eğer bahsettiğin schneider röle altistart 48 ise üzerinde analog çıkışı var ve akım trafosuna falan gerek yok analog çıkışı plc nin analog girişine verdikten sonra gerekli matematiksel işlemi yapıp gerçek akım değerini bulduktan sonra wincc de okuyabilirsin
 
evet siemens soft start.Aslına bakarsanız bunların da modulu varmış içinde.akım trafosu ,dönüştürücüye gerek kalmadan gerçekleşiyor.
Ama ilkin içini açıp bakınca göremedim sonradan manueline bi göz atınca fark ettim.sonradan yerleştirdik
teşekkürler.
 
cihazda akım sınırlaması olduktan sonra muhakkak akım trafosu vardır
 
akım trafosu yok.sol tarafta profibus girişinin oldugu kısımda bi modul eksikti onu baglattırdım...belki vardır içinde bilemiyorum ama dediğim gibi soft startın içinde
 

Forum istatistikleri

Konular
128,302
Mesajlar
916,557
Kullanıcılar
450,141
Son üye
Rmzn44

Yeni konular

Geri
Üst