Wincc Animasyon

Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
165
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaşlar,

winccde animsyon nasıl yapılır. motor çalışırken pervanesinin dönmesini havuzda hareketli sukabarcıkları olmasını ve hareketli bant olmasını istiyorum bunları nasıl yaparım..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
herhalde Wincc Scada kullanıyorsun, ama wincc flexible kullanıyorsan, simatic manager daki simülatörü çalıştırdığında wincc flexible ile haberleşmekte ve simülatörde bir motoru çalıştırmak için bir biti değiştirdiğinde wincc flexible da animasyon çalışmaktadır. bir dene istersen...
 
Benim bildiğim iki yöntem var:
1. Birbirini tamamlayan resimleri VB veya PLC'deki bir tag yardımıyla arka arkaya çağırıyorsunuz. Örneğin pervane 0 derece, 30 derece, 60 derece, 90 derece konumunda dört resmi arka arkaya çağırıp dönme etkisi yaratıyorsunuz.
2. Vertical veya horizontal movement özelliklerini değişken yaparak bir resmin konumunu değiştirip cismi hareket eder gibi gösterebilirsiniz. Hatırlarsanız InTouch'ın meşhur bir demosu vardı: Konveyör üzerindeki bir bidon sola-sağa gidiyordu. Oradaki hareket dediğim şekilde yapılmaktaydı.

Aslında gif ile daha kolay olurdu, ama WinCC gif destekliyor mu emin değilim.
 
Evet gif ile yapmak çok basit fakat winccnin gif'i destekleyip desteklemediğni bende bilmiyorum
 
winccde animasyon yapmak oldukça zordur ve projeyi şişirir ben hiç uğraşma derim onun yerine eğer zorunluluğn yoksa citect scda kullanırsan kendi içinde animasyonlu objeleri var
wincc de resimleri ard arda çağırmak dışında bir yöntem bulamadım oda çok zahmetli ve uzun oluyor büyük projelerde ömrün gider kolay gelsin
 
WinCC animasyon yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Arkadasın dediği gibi pervane hareketi olsun diğer hareketler olsun hepsi için sadece bir resim yeterlidir. Farklı pozisyonlar için farklı resimlere gerek yok.. Su kabarcıkları meselesi de en kolay olanı sanırım bu yazdılarının içinde..
 
WinCC animasyon yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Arkadasın dediği gibi pervane hareketi olsun diğer hareketler olsun hepsi için sadece bir resim yeterlidir. Farklı pozisyonlar için farklı resimlere gerek yok.. Su kabarcıkları meselesi de en kolay olanı sanırım bu yazdılarının içinde..
birde nasıl yapıldığını anlatsanda bizde öğrensek.bunu yapmak çok kolay demek için yazmak mesaj kirliliğinden başka birşey değil kanaatindeyim
 
wincc flexible ile gif resmi oynatabilirmiyiz.
 
arkadaşlar hele bir anlatında bizde öğrenelim bilenler için diyorum
 
arkadaşlar aşağıdaki linke denediğim bir animasyonu ekledim.wincc 7.0 da hazılanmıstır. karıştırıcılara dönüo hissi verilmek istenmiştir. nesnelerin flip özelliği sürekli 1-0 yapılarak karıştırıcılar dönüyormuş gibi hissedilebilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,239
Mesajlar
916,094
Kullanıcılar
450,048
Son üye
guney oral

Yeni konular

Geri
Üst