welder marka kaynak makinası arızası

Katılım
3 Eyl 2010
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
32
arkadaşlar yeni bir kaynak makinam vardı çok az kullanmıştım ve evimin bi odasına kaldırmıştım geçenlerde lazım oldu kaynak yapmak istedim. Ançak makina kaynak yapmadı. (bu inventör çanta kaynak makinası. makina ilk çalıştırma anahtarı açıldığında fan çalışıyor öndeki çalışma ledi yanıyor her şey normal ançak kaynak yapmıyor. bu gün biraz araştırdım arızayı bulabilirmiyim diye kartın üzerinde çoğu değerler normal ançak anlayamadım tabikide daha önçe hiç kaynak makinası tamir etmedim. bazı güç kaynakları tamir ettim . bu sırada dikkatimi çeken kaynak makinasının anahtarını ilk açtığımda hemen elektrodu maşaya dedirdiğimde 1 veya 2 saniyeliğine akım geliyor, geri gidiyor ançak fan çalışıyor güç lambası yanıyor herşey normal. saten akım gelmeside yüksek amper ayarında oluyor düşük amper ayarındayken hiç kıvılçım yok devrede anormal bi halde gözükmüyor
 
çıkışlarını ölçtün mü cihaz üzerinde korumayı geçtiğini gösteren led var mıyanıkmı sönükmü daha detaylı bilgi vermeyeyim buradan ipucu yakala bakalım neler yapabiliyormuşsun bir dene kendini :)
 
kardeşim 4 gündür konuya hiç mesaj gelmedi, internettende işe yarar bişeyler bulamadım. iş başa düştü
dedim kaynak makinasını açtığımda en son ayarda(160A) akım geliyo gidiyordu o akımda hiç (160A) benzemiyordu saten ana kartı iyiçe kontrol etmiştim elimden geldiği kadarıyla, o küçük komut kartını kontrol edemezdim smd saten çoğu parçası birde sağlamsa bile bozma şansım var dedim. son ayarda kaynak yapmaya çalışırken akım koruma veya aşırı yüklenmemi denir lambasının yandığını gördüm akım ölçer olan rohs marka 200A olan parçanın soketini çıkarı denediğimde ayar potansmetrenin düşük akımlardada işleve geçtiğini gördüm tabi kart akımı algılayamadığından yine aşırı yüklenme lambası yanıyordu ben bu parçayı bulabilirsem alıp denemeyi düşünüyorum siz nedersiniz.


(birde bu sitenin eskiden beri üyesidirim ançak biraz uzun süredir girememiştim bu kaynak makinası mahanası oldu site çok değişmiş forumdan hariç genişlemiş. ben 2009 üyesiyken 2010 olmuşum sanırım girmediğimden usta üyedende yeni üyeye düşmüşüm kardeşim. mesajıma yanıt gelmiyince üzülmüştüm dedim eskiden ne güzel birbirimize yardım ediyoduk dedim sen sevindirdin saol . :) bu sırada google de aradığım kaynak makinası arızalarında bi bu sitedeki geşmiş konulara rastladım orda görmüştüm sizin mesajlarınızı profil resminizden tanıdım profil resmi güzel dikkat çekiyor
 
forum değişikliği yapıldı profilinizde eksik yada doğru olmayan birşey varsa konu hakkında moderatör arkadaşlar anında yardımcı oluyorlar.Çıkış diyotlarının mosfetlerin bacaklarında çatlak kırılmalar olma ihtimali yüksek soğuk lehimlemelerine bakabilirsin bunlar eğer sağlam ise dediğin akım sensörüne kalıyor sensörü değişip deneyebilirisn.
 
SAOL KARDEŞ TEŞEKKÜR EDERİM DEDİKLERİNE BİRDAHA GÖZ GEZDİRECEGİM BAKALIM NEDEN
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,228
Mesajlar
915,962
Kullanıcılar
450,019
Son üye
ivanko_100

Yeni konular

Geri
Üst