w otomat çalışma prensibi?

arkadaşlar ben kablo kesit hesabı,sigorta amper hesabı nasıl yapılır onu öğrenmek istiyorum açık bir şekilde anlatırsanız sevinirim.ör : 40m. mesafede 2,2 kwa bir motor için kaçlık kablo ve kaç amper sigorta devreye takmalı açık bir şekilde örneği açıklarsanız sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
aynı özellik nh yani bıçaklı sigortalardada var üzerinde diyot işareti olan sigortalar ani açmalı ve hassastır
 
elektrikli cihazlar 2 şekilde akım çekerler
1 ilk anda çok akım çekip bir süre sonra normal akımını çekerler buna (w) (c) tipi otomat
2 ilkandada süreklide aynı akımı çekenler (L) (B) tipi otomatlar kullanılır
 
ileride zengin bir ülke olursak avrupa ülkelerinin kullandıgı hayat kurtarıcı otomatlar kullanırız zorunlu olur bu otomatlar faz nötür toprak girer ve çıkar üzerinde 3 adet led vardır degişik renklerde
1.renk kısa devreden açtıgını gösterir
2.renk aşırı akım çekip te açtıgını gösterir
3.renk insana temas ettigi için açtıgını gösterir
tabi bunun yanı sıra gelişmiş ülkeler topraklamaya çok önem verirler bunlara kalaylı oksitlenmeyen kablo kullanırlar örgülü vs ilgililere saygılar
 
forumdaki tüm arkadaşların bilgi paylaşımı için teşekürler
 
Arkadaşlar, bi arkadaşımız 1000W gücündeki sisteme ne kadar sigorta bağlamak diye sormuş ve birkaç arkadaşda direk 1000/220 = 4,5 A demiş. Ama neden cos fi hesaba katılmamış? Bildiğim kadarıyla 0,8 kabul ediliyo bu değer. Gerçi 1000W için pek farketmez ama daha büyük güçlü sistemlerde etkisi daha çok olur. Yanlışmı düşünüyorum?
 
belki cos fi yi 1 kabul etmiştir..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,208
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst