vestel wms 800 çamaşır makinaları hakkında bilgisi olan var mı?

Merhaba

Makinanın amortisörlerini değiştirmek için uğraştım ama kolay değil gibi görünüyor. Gördüğüm kadarıyla amortisörlerin tambur tarafındaki ucunu çıkarmak için tamburu komple dışarı çıkarıp, tanburun dışındaki plastik kazanı(?) sökmek gerekiyor? Yanılıyormuyum? Vestel WMS 800 C model makinalarda amortisörler nasıl değiştirilir.

Teşekkürler
 
kazanı tamamen sökmeniz gerekiyor
makinanızın arkasındaki etiketi eksiksiz eklermisiniz veya foto olarakda olabilir
 
Merhaba Ali usta,

Etiket bilgilerini aynen aktarıyorum:

WMS 800C
220-240V 50 Hz
800 min Wmax 2350w
SN.00024695000011481457
TEMEL MODEL: SS0847HE2

Ayrıca eğer kazanı sökmem gerekiyorsa, kazanı üstten mi , alttan mı çıkarabilirim?
Kazanı çıkarınca, kazan tarafındaki amortisör yuvalarını da kasa da olduğu gibi, amortisörlerin kolay değiştirilebileceği hale getirsem ( delik açıp, uygun pim takılacak hal) olur mu, sakıncası var mıdır?

İlgine tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
 
Kazan ile gövde arasında bulunan 2 adet amortisörü uygun bir pense ile arka taraftan (sivri ucu)sıkıştırın va önden tornavida ile kendinize dogru çekiniz .
Aldıgınız amortisörün sadece alt kısmını degiştiriniz sorun alt sökülebilir kolda oluşur kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • Görünt003.jpg
    Görünt003.jpg
    22.8 KB · Görüntüleme: 59
  • Görünt002.jpg
    Görünt002.jpg
    75.7 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Amortisörlerin gövde ile bağlantısını ayırdım, kazandaki bağlantıların ayrılması konusunda da bilgi verirsen sevinirim.
 
Aldıgınız amortisörün sadece alt kısmını degiştiriniz sorun alt sökülebilir kolda oluşur kolay gelsin
 
evegt makinanızda tako sorunu var. ama kart uzrindeki tako kontrol direnci patlamıstır. o makinaarda motor uzerindeki tako mıknatısına kolay kolay birsey olmaz... kartı iyi kontrol edin göreceksiniz
 
Tekrar merhaba,

Makinanın amortisörlerini değiştirdim. Değiştirirken de körüklü su tahliye hortumunda tıkanma olduğunu farkedip temizledim. Sarsıntı kayboldu ama makina su aldıktan sonra sürekli yıkama yapıyor taki BAŞLAT/DURDUR butonuna basıp durdurana kadar. Seçilen programı nizami bir şekilde uygulayıp bitirmiyor?

Ne yapmam gerek?

Teşekkürler
 
Makinada verilen görevlerin; tamamlandıgının bilgisi işlemciye geri dönmüyor bu bilgi ısıtma da olabilir su tahliyede olabilir.
makinanızı monte ederken mutlak eksik işem veya temassızlık tapabilecek baglantı veya su gitmemesi gereken elektrikli malzemelere su gitmiş olması muhtamel.
Su gitmemesi gereken malzemelerden bir tanesi de prosestat ,ters yatırılırsa ince hortuma ,dolayısıyla prosestat'a su gidebilir.Buda takılma sorunlarındandır
 
Son düzenleme:
Tekrar merhaba Ali usta,
Bir önceki yazında, kontrol etmemi önerdiğin ısıtmayı, prosestatı, bağlantıları kontrol ettim. Prosestat, ısıtma normal çalışıyor, soketleri çıkarıp tekrar sıkıca taktım, makine gayet düzgün çalışmaya başladı. 6-7 yıkamadan sonra tekrar vibrasyon ortaya çıktı. Deneme çalıştırmalarımda yine suyu aldıktan sonra hemen ve vibrasyonlu sıkmaya geçince tekrar motorun yanındaki soketleri kontrol ettim, çalışırken gevşemesin diye bantla sardım. Hemen sıkmaya geçmiyor ama çalışması düzensiz, normal yıkama yaparken birden devir sayısı artıyor, bazen aşırı vibrasyon yapıyor.Bu duruma istinaden sana iki sorum olacak cevaplarmısın?

Bu makinada benim yapabileceğim bir şey var mı, servis mi çağırayım?(ortalama ücreti ne olur bilgin var mı)

Sence bu makineye yapılacak bir şey yok, miladını doldurmuştur, atıp yenisini mi almaya bakalım.( Bu durumda senin tavsiye edeceğin, fiyatı uygun olan bir marka, model var mı?

Teşekkürler, iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst