vestel wms 800 çamaşır makinaları hakkında bilgisi olan var mı?

AR.yavuz

Üye
Katılım
27 Eyl 2009
Mesajlar
17
Puanları
1
Merhaba,
Vestel wms 800c çamaşr makinam başlat butonuna bastıktan sonra su alıp sonra sıkmaya geçiyor. Program düğmesi mi takılı kaldı, programında mı sorun var acaba?
 
Merhaba,
Vestel wms 800c çamaşr makinam başlat butonuna bastıktan sonra su alıp sonra sıkmaya geçiyor. Program düğmesi mi takılı kaldı, programında mı sorun var acaba?

sizin makinanızda motor hız kontrolünü saglayan tako sorunu var.
Motorunuzu kontrol ettirin ,tako motorun arkasına montajlıdır.
 
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Merhaba,
Vestel wms 800c çamaşr makinam başlat butonuna bastıktan sonra su alıp sonra sıkmaya geçiyor. Program düğmesi mi takılı kaldı, programında mı sorun var acaba?
slm.yıkama motorunun arkasındaki küçük bobini çıkartın ve içindeki mıknatısın kırık olup olmadığına bakın.birde o küçük bobinin kablolarını takip edin .kartta bu kabloların girdiği devrede smd direnç yanıyor.(motorun üzerine su gelince).o dirençleri değiştirin sorununuz düzelir.motor soketinde yanık varsa temizleyin

beyini kontrol et ve protestatı kontrol et
kardeşim beyin yok o makinada ayrıca su aldıktan sonra sıkmaya girmesinin prostatla ne ilgisi var.bilginiz olmadan böyle yanlış yorumlarla insanları yanıltmayın lütfen.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Selam supermaster35,

Detaylı anlatımın ve genel ilgin için teşekkür ederim.
 
Selam,
Takoyu çıkardım, sağlam,. sokette oksit vardı temizledim, taktım düzgün çalışmaya başladı ( hemen sıkmaya geçmiyor) ama sürekli yıkama yapıyor, tako sorunu devam mı ediyor (direnci kontrol etmedim) ayrıca bazen aşırı gürültü ve sarsıntı yapıyor amortisörler mi patlaktır, amortisörleri nerden alabilirim (İstanbul- Büyükçekmece'de oturuyorum).

Teşekkürler
 
Avcılar merkezde toptan yedek parçacı var amortisörleri ordan alabilirsiniz max çifti 5-6 liradır.hızlı dönme düzene girdi ise kartaki dirence bakmanıza gerek yok sistem calışıyor demektir.
sarsıntı 3 nedenle olabilir.1) su tahliye edememişse 2)dengesiz yükten ,3)kazan üst agırlık vidalarının gevşemesi veya kopmasından
Yanlız su kacagı var gibi dikkatliçe su kacagı arayınız
deterjan kutusundan olabilir, hortum delik olabilir, pompa motoru zamanında suyu tahliye edememiş olabilir.
kolay gelsin
 
Merhaba Ali usta,
Forumu biraz dolaştım, senin hakkanda az çok fikir sahibi oldum, birçok kişiye hem soyut, hem somut olarak yardım etmişsini, seni yürekten kutluyorum.

Bizim soruna gelince,
Su kaçağı var; tanbur aşırı sarsıntılı döndüğü için, deterjan kutusunun altındaki körüklü hortumu yerinden çıkarıyor ve makine içindeki su bu hortumdan dışarı atılıyor. Sarsıntıyı gideremediğim için bu sorun devam ediyor. Bu sorunun nedeni olarak amortisörleri düşünmüştüm ama sen 3 farklı neden yazmışsın, amortisörleri değişmeye gerek yok mu?( Benim hiç bilgim yok, elim biraz tornavida tutar) Su tahliye etmiyosa neye bakmak lazım?
Parçacının adını ve yerini de tam olarak verirsen memnun olurum.

Teşekkürler
 
Sn AR.yavuz

Makinanızın arkasında bir etiket vardır o etiketteki bilgileri yazarsanız veya fotografını eklerseniz yorumlarımız daha sağlıklı olabilir

sarsıntı cm lerde denge problemidir.Dengeyi bozan ana etkenler çamaşırın kazan içinde tam yayılamaması kazanın balans yapmasına neden olur (sarsıntı).

wms 800 makinalarda kart yazılımı versiyon V.17,versiyon V.31 tiplerinde (çamaşıra)yeterli yayma süreci verilemediginden kazanın belli bir noktasına toplanan çamaşır sarsıntıya hatta yürümeye neden olabilir garanti dahilinde iken bu yazılımları servis yeni versiyonlarla degiştirir.

Uzun süre sarsıntılı çalıştırılan makinalarda ise dış kazan üst ağırlık taşının sabitleme vidalarında kırılma,gevşemeler olur.

Üst kapagı açınız,kazan sabit kalması kaydıyla üst ağırlıgı sol ve sağa çevirme hareketi yapın .Ağırlık 4-5 mm lik te olsa oynuyorsa ,sabitleme vidalarını önce sökün sonra tekrar sıkın (kırık vida varsa değiştirin)

Sarsıntının diger bir nedeni de ,makinanızın su tahliyesini zamanında veya tam olarak yapamamasındandır su tahliye filitrenizin dolup suyu yeterli zamanda tamamen boşatamaması hortum çıkmasının ana sebeblerinden bir tanesidir .

Pompa motorunuzun önündeki filitreyi açıp temizleyiniz !
pompa tahliye hortumunun makinadaki baglı oldugu yerdir .
aşırı sarsıntı yaşamış makinaların amortisörleri mutlaka degiştirilmelidir zaten ekonomik fazlacada bir yük oluşturmaz .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst