Veritabanı Yönetim Sistemleri

Katılım
9 Ara 2011
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
"Veri tabanı sistemleri bilgisayar sistemlerinin önemli bir bileşeni olarak değerlendirilir. Veri Tabanı Yönetim Sistemleri (VTYS), birbirleriyle ilişkili veri ve programlar topluluğundan oluşmaktadır. Veri topluluğu bir "veri tabanı" olarak değerlendirilir. Veri tabanı, bir kuruluşa ilişkin bilgilerin yer aldığı ortamdır. Veri tabanı sistemleri, veri kümelerinin düzenli biçimde tutulduğu ve bu verilerin çeşitli yazılımlar aracılığıyla yönetildiği ortamlardır.


Bu derste; temel kavramlar ardından, veri tabanı tasarımının esasını oluşturan "Varlık-İlişki modeli" ele alınarak incelenecektir. Ardından "İlişkisel Model" ele alınacak ve "İlişkisel Veri Tabanı" tasarımı üzerinde durulacaktır.


Veri Tabanı Yönetim Sistemlerinin temel sorgulama dili olan SQL, bu ders kapsamında ayrıntılı biçimde ele alınarak incelenecekir. Bu dilin sorgulama olanakları ve veri tabanını değiştirme özellikleri üzerinde durulacaktır. Bu dersi tamamlayan öğrenci, veri tabanı sistemleri üzerinde ayrıntılı bilgi sahibi olacak, SQL sorgulama dilini etkin bir biçimde kullanabilecektir. "
 

Ekli dosyalar

  • veritabanı yönetim sistemler.zip
    3.1 MB · Görüntüleme: 43

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,849
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst