uygun sensör vaya yöntem

Katılım
28 Kas 2010
Mesajlar
601
Puanları
6
Yaş
35
Konum
istanbul
merhaba.
bi devrem var şişe dolunca otomatık motoru durduracak. ama şişe saydam değil.
buda dolumu nasıl anlayabılırım. zaman ayarlı mı yapsam yoksa bunu uygun sensör var mıdır.??
teşekkurler.
 
merhabalar
akış ölçerleri tavsiye edebilirim.
kullandığınız sıvıya uygun analog, puls yada modbus protokolü gibi geri besleme alarak istediğiniz miktarda dolum yaptırabilirsiniz
flowmeter diye aratabilirsiniz
saygılarımla
 
bundan ziyade 1 veya 0 çıkışlı bir sensör bakmıştım.
lazer nokta sensörü kullanamak istedim ama şişe saydam değil işe yaramaz diye düşündümn.
 
Selamun Aleyküm
https://www.kontrolkalemi.com/forum/sensorler-and-algilayicilar/86552-pet-sise-vs-sivi-seviye.html benzer konu mevzu olmuştu, incelenebilir.
Bu tip sistemlerde sıvının çoğunu herhangi hızlı bir kontrol yöntemi ile (akış hacmi vb.) aktarıp hassas ayarın ise yavaş ve en uygun yöntem kullanarak yapılması ile hassas ayar yapmada kullanılan yavaş işlemin (ve yöntem vb) toplam işlem hızını yavaşlatması önlenebilir.
Verdiğimiz linkteki vb yöntemlerden de başka sıvıyı istenilen tam hacimde önceden hazırlayıp gereken şişe vb kısma direk hızlı biçimde aktarmak da bir kısım sistemlerde düşünülebilir. İstenilen hacmin önceden hazırlandığı diğer bir kap, sıvının fazla basılarak taşırılması ile ve ya kapalı kap kullanımı ile basmada sıvının dolması anındaki akışın durması ile (basma işleminin de buna bağlı durması ile), sıvı havuzuna daldırılıp çıkarılan hacmin aktarılması ile ve ya istenilen hacim diye bahsettiğimiz kabın havuza daldırılmış olarak bekletilip, aktarım sırasında havuzdan girişinin kapatılıp direk şişe vb aktarma ortamına aktarılmasıyla düşünülebilir.(Tabi havuza daldırılmış hacmin havuz giriş bağlantısı kesildiğinde uygun çalışma için iç hacmi aktarılırken uygun bir yerden yapılmş olan atmosfer bağlantısı açılmalıdır, yalnız bu bağlantının içinde hacim biriktirmemesi(havuzdan dolum esnasında) ve ya sistemin buna uygun tasarlanması ayrı bir iştir.)
Steril uygulama içeriği ile https://www.kontrolkalemi.com/forum/odev-bolumu/89172-su-bosaltim-sistemi.html#post545618 konusu da geçmişti. Mesela sabit hacmin önceden oluşturulması için steril olarak uygun bir silindir önceden sıvı ile şarz edilip işlem sırasında hızlı biçimde aktarım yapılabilir. Silindirin fazla dolmaması için birçok yöntem olduğu gibi, pistonun belirli bir sebiyesinde silidirin dış ortama deşarz delikleri kullanılması ile de sağlanabilir.(sıvının fazlası silindir dışına çıkar.) Tabi bir silindirin birçok hacme uyarlanması için de çok yöntem (farklı pozisyonlardaki deliklerin aktif edilebilmesi, pozisyon kontrol mantıkları vb...)düşünülebilir.
Çözümler her ortama uymayabilir ama uyarlama yapma ve ya fikir edinme açısından incelenebilir. Zira kaba-ince kontrol sıralaması ve ya önceden uygun hacimlerde birden çok kısımlarda hazırlanan akışkanın kullanılması ile işlem hızı arttırılması avantajları değerlendirilebilir.
Başarılar dileriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,322
Mesajlar
916,708
Kullanıcılar
450,162
Son üye
SoftwareMan

Yeni konular

Geri
Üst