UV Lamba - 4 Pin Single Ended - 39W

Uzun süredir kullanmadığım multimetremi aldım ve pinleri buldum :) Öneriniz için teşekkürler @Reaksiyon
Dediğiniz gibi 2 pin kısa devre veriyor lambada, diğer 2 pin de aynı şekilde kısa devre veriyor. Kalemle işaretledim her bir lambayı yakan uç çiftlerini.

Lamba 39W gücünde. Balast ise 40W. Her ikisinde de linki aşağıda. Bu durumda herhalde balastın kendisi, UV lambayı çalıştıracak kapasiteye sahip değil mi?



Lamba: http://www.ebay.com/itm/G36T5-L-4P-...479?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43c0ff09bf

Balast: http://www.ebay.com/itm/LSE-Lightin...3219694?pt=US_Light_Bulbs&hash=item43cc77ea6e
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
uv lamba ile çalışırken çok dikkatli olman lazım amatörce oynanacak bir iş değil radyasyon etkisinden tut bir çok zararlı durum içeriyor çok dikkatli çalış yada önce internetten uv lamba zararları diye bir araştır.

bir alıntı yayınlıyorum.
UVC Ultraviyole Lambalarda Öldürücü Dozun Hesabı

UV-C lambası ışınları öldürücü dozun hesabında mikroorganizmaların öldürücü dozu hesaba katılırBu sebeble bu faktöre göre Örnek olarak 9 Watt lambanın yüzeyden uzaklıgı 1 inch olursa 9 X 127 =1143 microWatts/cm2 radyasyon etkisiIntensity Faktörü yine kullanılır
Mikroorganizma Killing Rate (Ölüm Dozajları )TablosundanVibrio cholerae killing rate 6500 (mWs/cm²) Saniyede 6500 /1143= 5,6 Saniyede 9W Lamba ile Vibrio cholerae 1 inch ten Öldürülür.
 
@vvkaymak öneriniz için çok teşekkürler. Zaten başka bir odada bu UV ışık düzeneğini koyup, açma kapamasını da başka odadan yapacağım. Yani en kötü ihtimalle ışık ile aramda bir duvar olacak.

@Reaksiyon tekrar teşekkürler.
 
Yukarıda anlatılan şekilde lambayı balasta bağlayıp çalıştırdım :)) Çalıştığını nasıl anladın diyecek olursanız evde wireless bi kameram vardı güvenlik amaçlı. Onu lambaya doğru yerleştirdim. Bir başka odaya geçip kablosunu taktım... Doğal olarak lambadan yayınan ışığı görmedim ama ışığın enteresan bir şekilde fayanstaki mavi yansımasını gördüm... Yani çalıştı... İkinci takışımda sigortayı attırdım. Büyük ihtimalle bağlantılarda filan bi kısa devre yaptırdım ama işi kaptım yani :))

Herkese yardımları için çok teşekkürler...
 
Fosfor renkli plastikler (kalemler) veya renkli etiketler, beyaz kağıt koy anında anlarsın :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,461
Mesajlar
917,747
Kullanıcılar
450,402
Son üye
FurkanYAPC

Yeni konular

Geri
Üst