Urun yonetiminde istedigimzi sekilde yapilandirma

sadoazb

Üye
Katılım
26 Ara 2009
Mesajlar
154
Puanları
1
Yaş
52
arkadaslar urun yonetimi agacini kendi istedigimgibi yapilandirmak ve guruplara ayirmak istiyorum yeni baslik ekledigimde
kendi istedigim ismi veremiyorum. alt basliklarada keza olmuyor bunun bir yontemi var mi access veritabaninda aradim basliklari bulamadim bu konuda yardimci olabilecek var mi saygilar. mesaji silemedim ensarkirli hocam cevaplamisti jeton gec dustu

Ardından ağaç yapısının düzenlenmesi gerekiyor. "Seçenekler -> Ayarlar -> Kullanıcı -> Yönetim -> Ürünler" kısmına gelip "Ağaç yapılandırması:" yazan kısmın sağındaki üç noktaya tıkla.
Açılacak penceredeki "ürün" yazısına tıklayınca yine üç nokta butonu belirecektir. Bu üç noktaya da tıklayınca açılan pencereden ağaç yapısı düzenlenebiliyor.

saygilar
 

Ekli dosyalar

  • Ürün yönetimi - ESS_part001.mdb .jpg
    Ürün yönetimi - ESS_part001.mdb .jpg
    81.6 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
klasor eklemeyi basardim icine bir suru urun doldu alt basliklari olusturmak icin hepsini sildim bu sefer yukardaki urun klasorude bosaldi. hicbirsey kalmadi tum urunler silindi istedigim sey kendi basligim altina alt basliklar eklemek mesela
SA_URUN_LISTESI
0. Bara ve Ray Cestletleri
1. Klemens Cesitleri
2. Kablo Cesitleri
3. Salter-Otomatlar
4. Guc Kaynaklari
5. Kontaktorler
6. Roleler
7. Plc Cesitleri
8. Lamba-Gostergeler
9. Buton-Dugmeler
10.Motor Suruculeri
11.Motorlar.
12.Sensorler
13.Swich ler
14.HMI Cesitleri
15.

seklinde kendi basliklarimi olusturup iclerine kendi sectigim alt basliklarlala urunleri yerlestirmek istiyorum
saygilar
 

Ekli dosyalar

  • AAA.jpg
    AAA.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 6
urunlerin tamamini silsekte resimdeki gibi kendi guruplarimi olusturabildim.
 

Ekli dosyalar

  • zzz.jpg
    zzz.jpg
    38.3 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba,

Öncelikle programın verdiği ürün grubu ve alt grubu içeriğindeki başlıkları kullanmanı tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla bu kısma müdahale edilemiyor, yeni başlık eklenemiyor(En azından eplan içerisinden). Ancak yine de ben kendi başlıklarımı oluşturacağım dersen. Kulağı bir nevi tersten tutarak bu işlemi de yapabilirsin :) .
Örnek olarak ben ekteki gibi bir liste ile çalışıyorum. Ama 8 senedir programı kullanıyorum. Ve bu yöntemi ilk kez son çalıştığım yerde kullanmak durumunda kaldım. Sebebi ise şu an ki işimde Harness ProD modulü ile 3 boyutlu kablolama yapmam gerekiyor. Eplan P8 kütüphanesi'nin Harness kütüphanesi ile sağlıklı çalışabilmesi için "ürün gruplarının" hepsi "tanımsız" olması gerekiyor(bence program hatası). Bütün gruplar tanımsız olunca da kendi gruplarımı oluşturmam gerekti.
Nasıl yapılacağından bahsedecek olursak, bütün oluşturduğum ürünlerde "öznitelikler" sekmesindeki bir özelliğe ürünün grubunu yazdım(İkinci görselde görülebileceği gibi). Sonrasında ilk yorumunda belirttiğin yerden ağaç yapısını düzenledim ve "öznitelikler" kısmında belirttiğim kısmı da bir kriter olarak ekledim.
 

Ekli dosyalar

  • ürün ağacı.png
    ürün ağacı.png
    33.6 KB · Görüntüleme: 5
  • röle.png
    röle.png
    8.1 KB · Görüntüleme: 5
tam olarak yapmak istedigim bu hocam bir videodan bos yeni veritabani olusturmayi ogrendim icini kendi istedigim guruplarla doldurmak istedigimde menudeki seceneklere mecbur kaldim.

dediginiz gibi yeni urun eklerken ozniteliklere isim yazdigimda istedigim gibi guruplanmiyor. ilerde lazim olur diye yaptiginiz guruplamanin yapilisini biraz acarsaniz sevinirim

bu arada tavsiyenizi dinletip orjinal basliklar altinda kafama gore guruplama yapip isi cozmeye calisacagim saygilar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,752
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst