Ultrasonic seviye ölcer..?

anladım arrkadaşım cihazda birde girilen set değirini istediğin bir değer yazabiliyorsun mesala 15 mt yazabiliyorsun cihazın 5 mtlik ölçüm mesafesi varsa aslında girememen lazım bence 5mt üstünü yazmaması lazım böyle olması gerekmiyormu acaba?
 
Kardeş yaptıkları programla alakalı bir durum bu(parametre kontrolü yok anlaşılan. Plc gerçek zaman saati de öyle, istersen yanlış tarih gir uyarmıyo :) ). Sen istersen deney yapabilirsin.
 
evet haklısın arkadaşım sağolsın,tesisteki cihazların parametrelerinide yanlış girilmiş kontrol ettimde bizim terfi depolarının tabanlar düv taban girilen ayarlarda kubbe tavan girilmiş birde suyun şeklide yanlış girilmiş anlamadım tesisdeki taşaron firma nasıl iş yapmışşsa artık şimdi ceremesini biz ve tesiteki arkadaşlar cekiyoruz yanlızca bu olsa yine iyii...boşu boşuna dememiler ucuz et kokar diye...?
 
Arkadaşlar çalıştığım atıksu arıtma tesisinde bulunan Endress+Hauser Prosonic M FMU 40 seviye ölcer cihazlar,atıksu tesisine göre yanlış şeçilmişler,kullanıldıkları bölgede(havuzlarda ve havuz dolum depolarında) buhar,nem,kirlilikten v.s doğru ölçüm yapamıyorlar.Bu cihazlardan nasıl daha verim alabilriz,bu cihazların böyle ortamlarda çalışmaları için ek aparat parça v.s takılabilir parçlar varmı veyahut daha başka neler yapabiliriz?Bu ortamlardan korunması için daha sağlıklı ölçüm yapabilmesi için?.. yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum,tüm meslektaşlarıma sevgiler saygılar diler herkese Allah c.c kolaylık versin.
benzer uygulamada ben ultrasonic seviye olcer kullandim vede netice aldim yanliz biraz matematiksel donusum gerekebilir sadece o kadar.bunu havalandirma havuzunda seviyeyi olcmek icin kullandim size baska donusumler lazimsa ona gore kalibre edersiniz artik diye dusunuyorum seviyeden litreye vs donusum yapilabilir
 
sağolun yorumunuz için sayın gezer77,cihazı kalibresini yaptım ama deneme şansım olmadı bakalım seviyeyi doğru görecekmiyiz ...
 
filtre koyman gerekebilir belki demiştim. Eger cihazın mA çıkartıyorsa mA gürültüden (parazitten) etkilenmemesi için cihazın mA çıkışına akım izlatörü koyman gerekebilir diye söylemiştim.
 
sağolsın çakır kardeşim tşkler yardımın için tatilden sonra baya kontrol etmem gereken yerler olacak..:)
 
slm arkadaşlar tesisteki terfi havuzuna fmu 41 ultrasonic(8 mt mesafe ölçümü) seviye ölçer taktım yanlız kalibrasyon ayarlarına takıldım havuzun boş hali 6,50 mt, full hali 3,55 mt..Ultrasoniği monte ettim yer 6,70mt..arkadaşlar bu cihazın kalibrasyon ayarlarını nasıl girmem lazım ? boş (E) ve dolu (F) kalibre ayarlarını kaç girmem lazım arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum,iyi akşamlar saygılar herkese..
 
hat almassın arakadaşım sadece cihaz probdan aşağısını olçer ne görüyosa onu bildirir tahminen 5 fazla yükseye koyacağından sürekli 0 civasında bir değer okursun tabi buda tankın full hali olacak o da senin işini görmicek arakdaşım
 
sayın teacht empty 6.70 gir full 3.55 bd ye 3.15 girersen eğr anolog çıkışını 4-20 sececek olursan 0 metre 4ma full 3.55 ise 20 ma olur.. ayrıca onemli bir not 3.55 noktası tankta taşma yapmıcak dimi eğer yapacak olursa full değerini biraz daha aşğı cekrsen sitem de taşmayı endgellemiş olacaksın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,208
Mesajlar
915,825
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst