ucuz kurtultum saatimin metal kordonu kutardı....

zefiran

Üye
Katılım
17 Ocak 2008
Mesajlar
189
Puanları
1
Yaş
39
daha bi kaç gün önce olan bir olay beni ölümle burun buruna getirdi ...
kompanzasyon panolu bir sistemde çalışmak için bi sağlık ocağına gittim .
hastalar muayene edildiği için bilgisayarlar çalışmak zorundaydı bu yüzden sadece kompanzasyon panosunun elektriğini kestim .akım trafoları enerjinin olduğu baraların üzerinde olduğu için yük altında çalışmak zorunda kaldım . dalgınlıkla alttaki termik manyetiğin olduğu bölüme gözüm kaydı . orda daha önce olmuş bir yanık izi buldum . saatimin kordonu bu arada termik manyetik şalterin birbirine yaklaşık 2 barasına değmiş .iki faz çakıştı ve büyük bir patlama ...... orda kala kalmışım . ... kolumda bi acı hisssettim .. saatimin kordonu çakışmanın etkisiyle kor hale gelmiş termik manyetik atmıştı. şok un etkisiyle bu acıyı 10 saniye sonra farkettim .. hemen saatimi çıkarttım ortada yanmış et kokusu vardı baktım kolum yanmış... sadece ayakta tedavi edildim ama 380 i hissetmedim . beni kurtaran saatimin kordonu ve termik manyetik şalter oldu .....
 
verilmiş sadakanız varmış.Büyük geçmiş olsun.
Bahsettiğiniz olayın benzeri benim başıma da geldiğinden ne metal kordonlu saat nede künye takmıyorum.
Önce emniyet ve dikkat
 
arkadaşım büyük geçmiş olsun. bu işlerde çok dikkatli olmak gerekli, bence birdaha enerjiyi kesmeden bu işi yapma. böyle durumlarda sistemin durmasını önemseme, önce kendini düşün...
 
Öncelikle büyük geçmiş olsun sn zefiran. İki husus kafama takıldı,kompanzasyon panolu bir sistemde çalışmaya gittim demişsiniz sorun neydi? merak ettim.İkinciside bilgisayar sistemini besleyen bir ups yokmuydu sağlık ocağında?
 
türkiyenin bir gerçeğidir bu.on dakikalık bir kesinti yapmayıp insan hayatını hiçe sayıyorlar.işin kötüsü biz elektrikçiler kendi kendimize yapıyoruz bunu.enerji altında çalışmam diyorum muşteriye sanki işi bilmiyor havası yaratıyor müsteride.çünkü başka elektrikçiler hayatını tehlikeye atıp bana birşey olmaz mantığındalar.bu formda bulunan herkese sesleniyorum önce can güvenliği.
 
aslında ülkemizin gerçeği bu
takılar künyeler saatler yüzükler,
defilelerde bile bu kadar aksesuar kullanmıyorlardır
ama bilinçli bir teknik personel,işe başlayacağı zaman bunların hepsini çıkarmalı ve
önce kendi emniyetini sonra da çevresinin emniyetini düşünmelidir
kullandığı el aletlerinden emin olmalı ucuz ve hasarlı aletler kullanmaktan kaçınmalıdır
herzaman bu kadar şanslı olamayabilirsiniz
ayrıca bir tavsiye
KESİNLİKLE
YALNIZ BAŞINA BİR İŞLE UĞRAŞMAYIN
MUTLAKA YANINIZDA İŞİNİ YAPTIĞINIZ FİRMANIN BİR ELEMANINI BULUNDURUN
HERHANGİBİR KAZA HALİNDE EN AZINDAN YARDIM GELMESİ DAHA HIZLI OLUR
 
arkadaslar bizim meslek ne kabadayılıgı ne erkeklegi goturur benim basımdan bir kaç sefer kısa devre olayı geçti çalısacaksam kesinlikle elektrigi keserim ister hastane ister fabrika olsun onemli degil. bence saat ve yuzuk kullanmayın vb
 
Geçmiş olsun sn. zefiran. Bazen biz de resmi kurumlarda arızaya gidiyoruz. Enerji altında çalışmamak için mesai saati haricine denk getirip (öğle arası veya beşten sonra) işimiz sağlma alıyoruz. Biraz fedakarlıkla bu gibi durumlarla karşılaşmadım çok şükür.
Bazen öyle bir durum oluyor ki (maalesef) mecbur kalıyoruz enerji altında çalışmaya. Bu gibi durumlarda uzun kollu elbise ve kauçuk kaplı eldiven iyi iş görüyor.
 
geçmiş olsun ve bu meslek hata affetmiyorr
 
mesleğe başlayalı tam 25 yıl oldu.zaman zaman enerji altında çalışmak icap ediyor.ilk senelerde çalışmam dedimsede benden tecrubeli arkadaşlar,tuhaf tuhaf bakıp ne kadarda korkaksın dediler.zaman zaman kavga bile ettik.ilk senelerde eldiven takarak çalıştık.2000 senesinde yine bir çalışma esnasında eldiven yandı.ben kendimi yerde buldum.bir süre dünyayı yeşil gördüm.o günden beri birinin beni enerji altında çalışmaya mecbur bırakmasını sezdiğim an kendimden geçiyorum ve adama tokat atıyorum.bu konu ile ilgili olarak bir arkadaşımı bayıltana kadar dövdüm.yinede hırsımı alamadım.bu kez kendimi karakolda buldm.artık ben hep böyleyim maalesef.ölmektense karakola gitmek her zaman iyidir.benden tavsiye enerji altında çalışmayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,315
Mesajlar
916,645
Kullanıcılar
450,149
Son üye
yusuf_19034

Yeni konular

Geri
Üst