tristör bağlantısı hakkında.

onurivan

Üye
Katılım
21 Nis 2016
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
42
herkese selam, amatör bir soru sormak istiyorum. elimde resimdeki tristör var. bunu 12v dc bağlı bir kondansatörün eksi kutbuna bağlamak istiyorum ancak kırmızı ve beyaz kablo ne işe yarar onu bilmiyorum.. bu tristörü 1.5v pil ile taktil switch (basçek anahtar) bağlamak istiyorum. ama bu konuda pek bir bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim. bir iki video gördüm - kafam karıştı o_O

5V2Npj.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Parça kodundan dataşitini indir bak, muhtemel biri + diğeri - tetiklenir.
 
Beyaz kablo seri bir direnc ile pilin arti kutbuna baglaniyor, kirmizi kabloyi cozemedim. Switch baglama olayini da anlamadim en iyisi bi elektrikciye sormak sanirim.
 
Beyaz kablo seri bir direnc ile pilin arti kutbuna baglaniyor, kirmizi kabloyi cozemedim. Switch baglama olayini da anlamadim en iyisi bi elektrikciye sormak sanirim.
Her elektrikçi bilemeyebilir.
Tristörde 4 uç var ise ölçü aletinle kontrol etmen gerekir.
Civata olan gövde çıkıştır ve aynı zamanda üstteki ince kabloların birisi ile de köprülenmiştir(Ne kadar düşünceli insanlar, bizim zamanımızda böyle değildi).
Sizin tristörde 4 uçun açılımı :
1-Anot (kalın bakır kablo)
2-Katot (Civata bağlantısı gibi olan yer)
3-Katot-2 (Civata bağlantısı gibi olan yere bağlı 2. bir uc)
4. Gate

Ayrıca tristörün yönünü de bilmen gerekiyor !

Uyarı: tristörler DC voltajlı devrelerde sürülmesi kolay elemanlar değildir(Yerine transistör veya türevi kompenantlar kullanılır) !
 
Sayin hocam civata uclu bolge dediginiz gibi cikis bolgesi. Buyuk bir kondansatorun negatif tarafina anot ucunu baglayacagim. Civata uclu kismina da bakir kalin bir kablo(6awg) bagli olcak. Beyaz kucuk kablo pilin arti kutbuna kirmizi ise eksi kutbuna bagli olacak. Buraya kadarini izledim ogrendim. Ancak bir swtich mekanizmasini 6awg kablo uzerine kurmak istiyorum yani switche bastigimda kondansatoru bosaltacak bir duzenek kurmam lazim. Bu switchi baglamasam ne olur sanirim 6awg kablo dokundugu an bosalacaktir. Ya da yanlis biliyorum. Bilen birilerinin kilavuzluk yapmasi lazim. Tristorum herseyim hazir.
 
Araştırırsan şemasına ulaşırsın, yapmaya çalıştığın sanırım (aslında eminim :)) spot kaynak mak.!
 
.... teşekkürler ....
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst