Trafoyu kapatmak için?

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
Tesisimiz kış dönemine girdiğinden dolayı ayırıcıdan ayırıp saatin trafo kaybı dahil hiçbir değer yazmamasını istiyoruz.Acaba bu tedaş'a sorulmadan yapılabilirmi.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Aslında TEDAŞ 'a haber vermeden yapabilirsiniz,

Ancak Şu Sebeplerden Haber verilmeli bence;

1- "Ya hacı bu fabrika hiç tüketim yapmamış ne ayak Kaçak olmasın" gibi bir duruma düşmemek

2- Trafonuzu Besleyen OG Hattı üzerinde yapılacak kesintilerde "fabrika var çalışıyordur kesintiyi pazar gününe erteleyelim" gibi durumlarda TEDAŞ'a bilgi kolaylığı sağlamak

3-İşletme Müdürü/Mühendisi/Montörü Arabayla Fabrika önünden geçip açık Seksiyoneri Görünce "Ya bunlar zahmet edip bir haber bile vermiyorlar" triplerine mahal vermemek (tabii eğer Direk tipiyse)

4- Emin Değilim ama haber verilmeden kesilince yürütmede olan yada yürütmeye girecek olan maddelere dayanarak varsa sabit ücretler fatura edilebilir
Aklıma Gelenler Bunlar...
 
Son düzenleme:
YÜKSEK GERİLİM
ELEKTRİK ENERJİSİ SATIŞINA İLİŞKİN
PERAKENDE SATIŞ SÖZLEŞMESİ

j) Müşterinin özel trafodan beslenmesi halinde, buna ilişkin yürürlükteki ilgili mevzuat doğrultusunda faturalandırma yapılır. Özel trafolu müşterinin enerji tüketmeyeceği dönemler için enerji kesme talebinde bulunmaması halinde ilgili mevzuata göre faturalandırmaya devam edilir.

ilgili mevzuata göre faturalandırma nasıl yapılmaktadır. onu bilmiyorum.
 
Yarın TEDAş a gideceğim bakalım ne diyecekler.Muhtemelen bilgi verip kesmek en makbulü
 
Kardeş eğer Trafonuz direk tipi ise yani AG den ölçüm yapılıyorsa, TEDAŞ'a haber vermeden kesmeniz birşeyi değiştirmez. Zira %4 trafo kaybı faturanız gelmeye devam eder. Ki zaten bu durumda ayırıcıyı açmayada gerek yok zaten Trafo kayıbı sayaç tarafından yazılmaz. TEDAŞ'a haber vererek kestirirseniz tekrar bağlatıncaya kadar bu %4 lük kayıp için fatura çıkmaz (haber vermeden kasıt enerji kesme talebidir bunu için Tekrar açtıracağınız zamamn Kesme bağlama üzreti talep edebilirler)

Yok eğer OG tarafından ölçüm yapıyorsanız bu durumda Trafo kayıbı sayaç tarafından kaydediliecektir ve TEDAŞ bu tür aboneden ayrıca %4 Trafo kayıbı almaz. Trafonuzun enerjisini keserek enerjisiz bırakabilirsiniz. Bu durumuda hiç fatura ödemezsiniz ve TEDAŞ'a bilgi vermenize gerek yok.
 
Tedaşı aradım kapatmamda bir sorun çıkmadı bilgi vermesekte problem değil yani
 

Forum istatistikleri

Konular
128,350
Mesajlar
916,913
Kullanıcılar
450,201
Son üye
fredyss1

Yeni konular

Geri
Üst