trafoya iki faz girerse?

Og veya ag kablosunun direk üstünde rulo yapılması iyi degil dir yapmayınız biraz belki uzun olur ama fazla olmasın.?? Kablodan gecen akım ile orantılı olarak meydana gelen manyetik ve elektro mekanik gücler kablonun ani itme ve cekme kuvveti ile baslık ve busing ler de hasara neden olur .
Mumkunse kablolar tam boyund ve bushinglere yakın yerden atlam mesafesine uygun sartlarda baglanması uygun olur.
Bir kac noktadan saglam sekilde baglanırsa dah iyi olur.
Resim koyamıyorum siemensin og yg kablo baslık larını iceleyin resimler ne demek istedigimi dah iyi anlarsınız.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
iki fazında gerilimleri düşük görünür çünkü notr noktasaı sıofırlanmıyacaktır..
 
Düşük yük çekilen trafolarda fazlar arası dengesiz voltajlar ölçülebilir (örnek köy trafoları). ancak yüksek güç çekilen trafolarda fazın birisi gelmez. uzun süre böyle çalışırsa trafo zarar görebilir, çalıştırmamakta fayda var.
 
og de 3 fazdan biri yok ise trafoda ag çıkışlarında üç fazdan biri olmaz.diğer iki fazda zayıftır.
 
arkadaşlar 2 faza kalmış olsa bence röleler kesici kısmını aktif hale getirirdi ::::::

Trafo kesicisinin bu tarz durumlarda açması için,yükün fazla olması ve oluşacak aşırı akımın iki faza kalarak yükselmesinden dolayı oluşur.Kısaca yüksüz olan trafo iki faza kalırsa açmaz.
 
Trafo çıkışlarından bir fazı normal iki fazı düşük alırsın bu da üç fazlı ve yardımcı koruma elemanı olmayan makinalara zarar verir
 
Monofazede Alıcılarda Bir Sorunla hiç Karşılaşmadım, Trefaze Alıcılar zaten çalışmıyor, OG. yi en iyi kontrol etme yötemi AG.dir :) Voltmetreyle ölçtüğünüzde aradaki dengesizlikden anlarsınız OG. deki sorunu. İletkenin Uzun bırakılıp Etrafına sarılmış olması Bobin etkisi yapmaz, Hem içindeki Yarı iletken kısım Hem Topraklama Örgüsü İndiksiyonu emererek Toprağa aktarır. Zira çok uzun Hatlar XLPE Kabloyla Bir arada Nakil edilebiliyor. Transpozisyon yapanda çok nadir görülür Orada ßile ßir indükleme görülmez kolay kolay.
 
Ya hakikatten burda yapılan yorumları yapan arkadaslar elektrikcimi yoksa tornacımı diye merak ediyorum birçok kişi demişki hiçbir sey olmaz hangi bilimsel dayanaga göre bişey olmaz diyosun trafo tamamen bir hesap işidir tamamen matematiktir ...suana kadar bir yorumda yıldız kaymasından bahsedilmiş o arkadası simdiden tebrik ederim onun yorumuna sadece kısa bir ek transformatör 400 kva dan daha büyük ise 3 faz kısa devre asırı akım rölesi ve toprak rölesi muhakkak kullanılacaktır ve rölede zaten devreyi otamatik olarak kesecektir 400 kva ve altı ise direk trafosu olacağından röle konulmaz ve yıldız kayması olur trafonun nötründen gerilim okursunuz...belki tornacı arkadaslardan nötr de gerilim olması ne anlama gelir diye yorum yazmalarını beklesek daha iyi olur ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst