trafolarda yapılan testler

Sevgili mehmet1010 İkaz akımı ile mıknatıslanma akımı arasındaki fark nedir arkadaşım.

___

Sevgili emir Dönüştürme oranı testinde doğru cihaz kulanılırısa sargın ve nüvenin durumu hakında kesin bilgilere varırız bu sorunlarları izolasyon olarak karıştırmayalım lütfen. Çevirme oranı testinde: Nüve topraklamsının kopup kopmadığını, kademenin yerine oturup oturmadığı. Sargılarda sipir kısadevresi olup olmadığı, Pirimer-sekonder tij bağlantıların kontrolu hakında kesin bilgi alınır.
Saygılar....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
çevirme oranı ölçümünde trafoya bir miktar akım uygulanılır, dolayısıyla bu akımlar nüve üzerinden devresini tamamlar nüve-toprak arasındaki kopukluk bu akım değerlerinden de anlaşılır.
 
merhabalar.
araştırma ödevim için yardımınızı rica ediyorum.
transformer/transformatör/trafo yağı hakkında araştırma yapmam gerek
yagın bileşimi ( hangi tür yağ ve katkı maddeleri kulanılır), özellikleri, avantajları ve pazarı( üreten ve alan) hakkında bilgi vereblriseniz çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler
 
Nüve topraklaması kopuksa bi tek ikaz akımlarında test değerleri anormal cıkar , eger test fabrika ortamında yapılıyorsa bosta kayıpda da anormal derece yükselme olur.diğer testleri hiç bir şekilde etkilemez .fakat kopuk olması sakınclı bir durumdur .
 
arkadaşlar sarılan toroidal nüvenin manyetik değerini nasıl basit yoldan ölçebiliriz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst