Trafoların Kesici Bölümlerinde Akülerin Görevi Nedir?

BAR-24 içerisindeki 2 adet 12 Volt 7Ah aküleri yenisiyle değiştirdikten bir kaç hafta sonra fiderlerin arıza oluştuğu halde açmadığını tespit ettik... Yaptığım incelemede T.tec plus marka akülerin kesici açma bobinlerini çekemediğini gördüm... Aküleri değiştirdikten sonra sorun çözüldü... 12V 7Ah akü için kalitesi yüksek marka hangisidir... Piyasada bu kadar çok marka olunca uzmanından yardım almak gerek diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
en önmli şey arkadaşın dediği gibi bakımıdır.
 
jeneratör var diyosun da,malum AC çıkışlı bir jeneratör...koruma ve kumanda devrelerinde DC şarttır.herhangi bir enerji kesintisinde DC sistemin beslediği koruma ve kumanda devreleri enerjisiz kalmamış olur-ki bu da tesisin korunmuş olması demektir.Korunması gereken bi yer varsa ille de DC dir....bence.....
 
Merhaba arkadaşlar orta gerilim bölümünde kullanılan aküler ne işe yarar jeneratör hattı varsa yine akü gereklimi. aslında benim problemim orta gerilim bölümünde bakır bara'larda kararmalar başladı nedenini araştırdım akülerdeki asit kokusundan kaynaklandığını tespit ettim umarım doğrudur eğer gereksizse aküleri söküp atacağım.

arkadaşım anladığım kadarı ile akülerin ne işe yaradığını diğer arkadaşlar aydınlatmışlar sizi.ben farklı 1 şey belirtmek istiyorum.baraların kararmaması için ya akü gurubunu yerinden taşıyıp başka en yakın odaya alın yada özel havalandırma yapın.kolay gelsin.
 
Satır arası bir bilgi vereyim kuru tip bakımsız akülerin 5 yıla varan ömürleri var Bar-24 le beraber kullanıldığında verimli ve Bakım gerektirmeyen bir sisteminiz olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst