Trafo

Merhaba arkadaşlar, ekstra konu açmak istemedim o yüzden buraya yazıyorum. Evdeki ledlerin trafosu bozulmuş forumda genel olarak meanwell marka tavsiye edilmiş. Markayı araştırdım ama meanwell marka çok ürün çeşidi var ve hiç birisini evden çıkan trafoya benzetemedim. Meanwell marka led trafosu olarak hangi model almalıyım acaba veya tavsiye edebileceğiniz kaliteli başka marka modelde olabilir. Ayrıca trafoyu internetten alsam kendim bağlayabilir miyim? Konuya hakim birisi olmadığım için bilen arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.
güzel insan, elindeki yanan trafoyu/ adaptörü bilmeden tavsiyede bulunamayız. eski amcanın üzerinde yazan değerleri yazarsanız bir şeyler söyleyebiliriz. kolay gelsin.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
güzel insan, elindeki yanan trafoyu/ adaptörü bilmeden tavsiyede bulunamayız. eski amcanın üzerinde yazan değerleri yazarsanız bir şeyler söyleyebiliriz. kolay gelsin.
Öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim ustam. Resimi ekliyorum. Daha önce hiç led kullanmadığım için değişimi zor olur diye elektirçi çağırdım değiştirdi ama taktığı trafo 1 ay dayanmadan yandı. Garanti kapsamında değiştireyim dedi ama aynısını takacaktı o yüzden kendim alıp takmak istedim. Birisi 4-5 senedir kullanılan, diğeri elektrikçinin taktığı model.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_1785.jpeg
    IMG_1785.jpeg
    277.8 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_1782.jpeg
    IMG_1782.jpeg
    131.6 KB · Görüntüleme: 23
elinizdeki 20 amperlik bir amca, 30 veya 40 amperlik bir amca takıp kullanmanızı tavsiye ederim. elektrik bilginiz yoksa yine de bir elektrikçiye taktırmanızı tavsiye ederim.
 
elinizdeki 20 amperlik bir amca, 30 veya 40 amperlik bir amca takıp kullanmanızı tavsiye ederim. elektrik bilginiz yoksa yine de bir elektrikçiye taktırmanızı tavsiye ederim.meanwell marka olanlarda buna benzer bişey bulamadım, b

Meanwell markalara baktım ama baktığım modeller arasında buna benzer bişey bulamadım. Link vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama direk modeli yazayım; meanwell LRS-350-12KO modeli uygun mudur? Birde bu kadar para vermeye değer mi? başka önerdiğiniz kaliteli marka model varsa tavsiyeye açığım :)

Elektirik konusunda ufak tefek işleri yaparım ama tabi çok fazla bilgim yok, gelen elektrikçi kabloları bağladı basit gibi geldi ama tabi her işin püf noktası olabiliyor o yüzden elektrikçi çağırmak daha mantıklı sanki.
 
Arızalı PSU 20A ama ledler kaç amper çekiyor. Piyasa malı PSU larda 16A yerine 20 A. 25A 40A alırsınız parası pek o kadar acitmaz. Ama kaliteli bir şey alacaksanız bir alt güç ile bir üst güç arasında önemli bir fiyat farkı olur. Bu nedenle LED uzunluğu vs. Hk. Bilgi verirseniz, uygun güçte Meanwel, Mervesan, Yıldırım gibi kaliteli markalardan bir ürün seçmenize yardımcı olabiliriz.
 
Arızalı PSU 20A ama ledler kaç amper çekiyor. Piyasa malı PSU larda 16A yerine 20 A. 25A 40A alırsınız parası pek o kadar acitmaz. Ama kaliteli bir şey alacaksanız bir alt güç ile bir üst güç arasında önemli bir fiyat farkı olur. Bu nedenle LED uzunluğu vs. Hk. Bilgi verirseniz, uygun güçte Meanwel, Mervesan, Yıldırım gibi kaliteli markalardan bir ürün seçmenize yardımcı olabiliriz
Merhaba Üstad. Mesajınızı yeni gördüm. Tavan led olduğu için tam ölçemedim yerden ölçüm yaptım aşağı yukarı 20 metreye yakın olması lazım.
 
3 çipli şerit ledler 1,2A/m. varsayarsak, 1,2x20=24A. eder. Min.25A. tercihen 30A. 12V bir LED driver araştırın.
Screenshot_2023-09-19-21-08-50-485_com.opera.browser.png
 
Son düzenleme:
3 çipli şerit ledler 1,2A/m. varsayarsak, 1,2x20=24A. eder. Min.25A. tercihen 30A. 12V bir LED driver araştırın.
Ekli dosyayı görüntüle 101332
Çok teşekkür ederim Üstad. Anladığım kadarıyla bu marka da kaliteli forumda birkaç yerde bu markanında tavsiye edildiğini görmüştüm. yarın sipariş veriyorum o zaman :)

Sizi yordum ama son birşey daha sorsam; şimdilik düşünmüyorum ama ileride bu renk değiştiren led ışıklardan alıp takmak istersem bu trafo destekler mi yoksa komple herşeyimi değiştirmem gerekir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst