Trafo nasıl sökülür (resimli)

Trafo gücü yüksek sekonder gerilimi düşük sekonder akımı yüksek olacak videodaki gibi;
1000VA'den aşağı trafo gücü ile bu işten verim alamazsın.

 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Abi tşk ederim, son olarak üstteki msj da attığım resimde elimdeki trafoyu sökmeye çalışıyorum bir tane levha deforme oldu bu böyle mi sökülüyor bunların sökülmesiyle ilgili yardım edebilir misiniz
 
hocam ilgilendiğin için teşekkür ederim başka bir trafo bulayım en iyisi ama şu sökme işini becerebilseydim iyiydi sonuçta gerekli trafoyu alınca onuda sökmem gerekiyor :)
 
hocam ilgilendiğin için teşekkür ederim başka bir trafo bulayım en iyisi ama şu sökme işini becerebilseydim iyiydi sonuçta gerekli trafoyu alınca onuda sökmem gerekiyor :)

Küçük güçlü trafolar silindirik sargı yapısına sahiptir ve sarımlar üstüstedir. Alçak gerilim sargısı yani sekonderi altta kalmıştır. Bu nedenle elinizdeki tipte bir trafo hiç bir işe yaramaz.

sekil5.2.jpg
 
tşk ederim hocam işte bu msj beni tatmin etti silindirik oluşunu ve üst süte sarılmış oluşunu şimdi öğrendim :) gerçekten uğraşmamam gerekiyormuş :) en iyisi güçlü bir trafo bulup sizi tekrar rahatsız etmek :)
 
karşıma nasıl bir trafo çıkacak bilemiyorum ama elimdeki trafonun I şeklinde 4 levhasını söktüm bir tane E şeklinde lehvasını söktüm baktım sonu yok geri topladım söktüklerimde yamuldu yırtıldı fln çok zorlarayarak çıkarmıştım onları takmadan geri topladım oldugu gibi bağlantılarını yaptım bir üreteçten sökmüştüm tehlikeli mi bilmiyorum ama çalışır durumda yinede
 
Merhaba ben vernikli kısımdan dolayı sökemedim plakaları. Vernikli kısmı nasıl atlatabilirim? :D
 
Trafonun üstüne bir tahta koy yada doğrudan çekiçle vur sac plakalar oynasin. Vernik onu iyi yapıştırır sokmesi zor olur. Saçların arasına ince bir tornavida ile girmek sokmeyi rahatlatır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,898
Kullanıcılar
450,193
Son üye
Kronoss

Yeni konular

Geri
Üst