toroid trafo

ilker

Üye
Katılım
26 Eyl 2006
Mesajlar
73
Puanları
1
Yaş
39
2000 Amp. bir TMŞ var buna kaçak akım koruma rölesi bağlamak istiyorum fakat bu kabloları tek toroid içine sığdıramıyor.Duydumki her faz ve notr kablolarını ayrı ayrı toroidlerden geçirebilirmişim bu durumda toroidlerin kaçak akım koruma ya bağlantıları nasıl olacak.Birde mekanik TMŞ lerde düşük gerilim bobini yada açtırma butonu eklememiz lazımmış peki Elektronik TMŞ lerde bu şart değil mi? TŞK ler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sn.İlker www.federal.com.tr/tr/index.php adresinde sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.Sorunuzdaki bağlantı toroidleri paralel bir şekilde röleye bağlayacaksınız.Gerektiğinde federal ile iletişime geçersiniz size seve seve yardımcı olurlar.Hani jilet reklamındaki gibi olacak ama bizzat gittim fabrikalarını gezdim, kısadevre testlerine katıldım.Ülkemizdeki ilk ve tek akredite edilmiş AG.Kısadevre Test Laboratuvarına sahipler.Okumuş çocuklar.
 
Sorunuzun cevabını daha önceden sitede vermiştim üyelerimiz maalesef sitemizi gezmektense sorularını direkt olarak yazma kolaylığına gidiyorlar.
 
Kaçak akımın değerlendirilebilmesi için.tüm faz iletkenlerinin ve nötr iletkeninin aynı akım trafosundan
( toroid şeklindeki ) geçmesi gerekir.Merlin Gerin 56054 referans nolu toroidi ( 470*160 mm ) gözden
geçirdinizmi?Açtırma bobini,bazı şalterlerde standart olarak bulunan,bazı şalterlere sonradan takılan yardımcı parçadır.Mekanikte vardır da elektronikte yoktur gibi birşey olmaz,olmayan şalterlere sonra-
dan takılabilir.Bu tip yüksek akımlarda,toroidli koruma yerine,şalterin kendisini baştan toprak kaçak mo-düllü şalter olarak seçme imkanı var.Siz şalteri koyduğunuza göre bu fırsat kaçmış.Sizin derdinizi 56054
çözebilir gibi (içerisinden 75 adet 240 mm2 NYY geçebiliyor ) geliyor bana.
 
evet tüm kablolar toroidden geçirilmelidir. fakat sadece trafo nötüründen bir toroid geçirilerek bu işi bitirmeyi hiç düşündünüz mü? sonuçta bir kısa devre anında devre burdan taman-mlanacaktır.
 
Trafo köşklerinde sekonder aşırıakım koruma röleleri nötrden geçen akımıda denetler yalnız bu aşırı dengesiz yükten trafoyu koruma amaçlı yapılır kaçak akımla bir ilgisi yoktur. Aşırı dengesiz yükte nötr'den toprağa akan akım artar dengesiz yüklenmenin artıp faz gerilimlerinde aşırı dengesizlik oluşumu engellenmiş olur. Kaçak akım denetlenecekse giden akımla dönen akım mutlaka mukayese edilmelidir bu nedenle tek fazda faz ve nötr iletkenleri, üç fazdada üç faz iletkeni ve nötr toroidden geçirilir başka türlü işi bitiremezsin :)
 
Sn.Teknikadam_41,toroid ile ilgili verdiğiniz şema arkadaşlara faydalı olur.Bunun için teşekkür ederim.Ama bu şema Federal in katoloğunda aynen var.Sol alt köşeye kendi adınızı yazmışsınız.Doğru bulmuyorum.Alıntı yaptığınız kaynağı FEDERAL veyaSCHENİDER olarak belirtmeniz etik olur.
 
Burda verilen bilgilerin hepsi biryerlerden alınmadır. Yapılan olayda alınan bilgilerin üye tarafından süslenerek kendi fikir ve tecrübelerini katarak sunması olayıdır,kimse amerika vespucilik taslamıyor. Hali hazırdaki mevcut bilgiyi düzenleyerek pişirip ihtiyaç sahibi üyeye sunarken rumuzu altına yazmak kadarda doğal birşey yok kimse bana mesleki etik kavramınıda öğretmeye kalkmasın...
tknsyn ' Alıntı:
Sn.Teknikadam_41,toroid ile ilgili verdiğiniz şema arkadaşlara faydalı olur.Bunun için teşekkür ederim.Ama bu şema Federal in katoloğunda aynen var.Sol alt köşeye kendi adınızı yazmışsınız.Doğru bulmuyorum.Alıntı yaptığınız kaynağı FEDERAL veyaSCHENİDER olarak belirtmeniz etik olur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst