tork kontrol

Sayın arkadaşlar bu konuda anlaşılmamış bir şey var.

Yükün değişimi ile sürücü gücünün değişmesini istiyorsanız buna değişken tork denir.
Eğer hızın değişimi ile sürücü gücünün değişimini istiyorsanız buna sabit tork denir.

Değişken torka örnek olarak fan ve pompa uygulamaları,
sabit tork uygulamalarına ise band-konveyorlar örnek verilebilir.

Ciddi firmaların hepsi değişken ve sabit tork uygulamaları için 2 tür sürücü üretirler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar;
Bu konu ile ilgili tomsan aş. ,fikret tomar beyden bilgi alabilirsiniz. 0216 313 31 45
 
direk tork kontrol cihazlari moment ve guc kontrolu yaninda motor hiz kontrol cihazidir ve ayni zamanda scaler (vektor kontrol) olarakda calisabilir,bu encodersiz calisma demektir.tork kontrol kisaca surucunun icindeki onceden matemetiksel olarak hesaplanmis tork degerinin gercekte olculen tork referansi ile karsilastirilip guc ile oynanmasidir ki bunu hizi dusurerekde yapabilir,hizin sabit oldugu uygulamalarda ise guc ile yani motorun akimiyla bu islemi gercellestiri.tork degerini olcmek icin herhangi bir cihaza gerek yoktur cunku tork motor gucunun acilsal hiz ile carpimidir ve devir sayisina direk bagimli bir degiskendir. motor guncel torkunun sarim zamani surekli artigi gozden kaciriilmamalidir cunku sargi sarildikca agirlik artar,agirlik bir kuvvettir fakat fakat onu bir kuvvet yapan f=mg (newton) dir,.
 
Ben, çevresel hızı sabit tuta, kumaş sarım sistemi içn, İNOVANCE diye bir cihazla çalışıyorum. İyi çalışıyor. Birde, ATV-31 ve 71 modellerde, encodr kartı veya özel kartlarını takarak çalıştırmak mümükündür diye biliyorum. Telemecanique , bu konuda yardımcı olur.

zeybek bey inovance ın hangi serisini kullanıyorsunuz bende md 320 ve md 380 var bazı sıkıntılarım var bu sürücüler le alakalı bana yardımcı olabilirmisiniz acaba ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,445
Mesajlar
917,678
Kullanıcılar
450,381
Son üye
sedobaki

Yeni konular

Geri
Üst