Katılım
25 Ara 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
6rXW6N.png


Topraklar Yatay Sondaj

Şirketimiz 2009 yılında Ankara'da kurulan bir firmadır.Toplum artık gereksiz ve rahatsızlık veren açık kanal inşaatlarının neden olduğu yıkım ve pahalı tamiratlara tahammül edememekte ve "Yatay Sondaj" kaçınılmaz bir hal almaktadır. Yatay Sondaj sektörünün taleplerini karşıılamak için son teknolojiyi kullanmak gerekmekte, dolayısıyla şirketimizin çalışma sistemleri her türlü zemin koşulunda başlangıçtan bitime kadar yüksek üretim kapasiteli olmaktadır. İnsana değer veren Şirketimizde iş güvenliğinden hiçbir sekil de ödün verilmemekte, çalışma prensiplerimizin başlarında güvenlik gelmektedir. İş ciddiyetine ve optimum kararı hızlı bir şekilde verme yetkisine sahip deneyimli mühendisler, bilgili saha teknikerleri ve personelle standart donanımın yanı sıra ender rastlanan şartlarda çalışmak için gerekli ekip ve ekipmanı sağlayacak ve kullanacak kapasiteye sahibiz.

Hiçbir şekilde ulaşımı aksatmadan ve ilgili zemin üzerindeki hiçbir faaliyeti engellemeden; karayolları, demiryolları, hava limanları gibi yerlerde yeraltı geçitleri, dogalgaz, elektrik, iletişim hatları, su ve diğer kanalları yatay sondaj sistemi ile pnömatik ve yönlendirilebilen makine ve teçhizatlar ile 10Ø– 700Ø ölçüleri arasında 500 m’ye kadar hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılır. Her türlü otoyol, karayolu, demiryolu geçitlerindeki boru sürme iş lerinizde; düşük maliyet zemin koruma, bağımsız çalışma avantajları ile sizleri büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Zemine uyumlu aparatlar ( kaya parçalayıcı, toprak kesici, kil başlıklı vb. ) yatay sondaj sisteminin artı özellikleridir.Topraklar Yatay Sondaj firmasına toparaklaryataysondaj.com adresinden ulaşabilirsiniz.


Yatay Sondaj’ın tarihi ve kullanım alanları

Dünya hızla gelişmektedir. Hızla gelişen dünyada projeler çok hızlı bir şekilde yatay sondaj ile yapılmaktadır. Yatay Sondaj 1983 yılında ilk olarak Amerika Birleşik Devletlerinde uygulanmaya başlanmıştır.1990 yılların başında da Avrupa ülkelerinde uygulanmaya başlanmıştır.

Türkiye’de ise 2000 yıllarda demiryolu,elektrik,doğalgaz hatları gibi çok önemli alanlarda yatay sondaj sistemi kullanılmaktadır.Yatay Sondaj sisteminde açık kazı yapılmadan boru veya kabloların toprak altına döşenme işlemi yapılmaktadır.Bu sistemin normal sistemlere nazaran bir çok artısı vardır.Çevreye daha az zarar vermektedir,Ekonomiktir,güvenlidir, Diğer sistemlere göre daha az bağlantı gereksinimi duymaktadır, Diğer sistemlere göre sosyal değerler ve maliyette maksimum kazanç sağlar.

Topraklar Yatay Sondaj olarak Türkiye’nin her bölgesinde faaliyetlerimize devam etmekteyiz.Topraklar Yatay Sondaj’a http://topraklaryataysondaj.com web adresinden ulaşabilirsiniz.


Yatay Sondaj

Yatay Sondaj ilk olarak 80’li yılların başında ABD’de kullanılmaya başlanmıştır.Ülkemizde ise 2000’li yıllarda etkin olarak kullanılmaya başlanmıştır.Yatay Sondaj sistemi açık kazı yapılmadan boruların ve kabloların yerin altından döşenmesini sağlayan sistemin adıdır.



Yatay Sondaj Çalışma Prensibi

Yatay Sondaj yapılacak alanda boruların giriş ve çıkış çukurlarının yerleri belirlenir.Daha sonraki aşamada ise yatay sondaj makinası ile istenilen yön,derinlik ve eğim pilot delgi yapılır.Sonra genişletme başlıkları ile yatay sondan yapılacak zemin genişletilir ve sondaj kimyasalları kullanılarak boru yerin altına doğru çekilir.

Yatay Sondaj Avantajları

Yatay Sondajın Avantajlarını Şu Şekilde Sıralayabiliriz.

+ Şehirlerde,yollarda açık kazı yapılması mümkün olmayan ve açık kazı izni olmayan alanlarda boru çekme -imkanı sağlar. Demiryolu, Akarsu, Otoban gibi yerlerde.

+ Zamanın etkin kullanılmasını sağlayarak, projelerin hızlı gerçekleşmesine sağlar.Zamandan tasarruf sağlar.

+ İş verimliliğini arttırarak, maliyetleri düşürür. Diğer yatırımlara kaynak aktarılabilir.

+ Yönlendirilebilir özelliği sayesinde alt yapıda mevcut olan hatlara zarar vermeden yeni hatlar inşaa edilmesine olanak sağlar.

+ Tek delikten birden fazla boru geçirmeye imkan verir.

+ Üst yapıdaki mevcut lokasyonlar zarar görmez. (Yol, Bina, Ağaç, Kaldırım, Yeşil Alan)

+ Gündelik hayatın akışı etkilenmez ve çevreye verilen zarar minimuma indirgenmiş olur.







Yatay Sondaj Uygulama Alanları

+ Karayolları
+Havaalanları
+Tren Yolları
+Enerji Hatları
+Atık Su Tesislari
+Nehir Geçişleri
+Kaldırımlar
+Park ve Bahçeler
+Tarihi Sit Alanları
+ Doğalgaz – Kimyasal Boru Hatları
+ Telekominikasyon Fiberoptik İnternet

Yatay Sondaj Teknolojisinde yıllardır çalışan topraklar yatay sondaj’a http://topraklaryataysondaj.com web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Çalışmalarımızdan bazı görüntüler;

WgQ3rq.png


3vqGRO.png


R1Pz6G.png



kGWdY7.png
Nl10bN.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,678
Kullanıcılar
449,949
Son üye
mrterenky_

Yeni konular

Geri
Üst