topraklama ölçüm yöntemleri

enerji_04

Üye
Katılım
10 Ağu 2014
Mesajlar
303
Puanları
1
Konum
İstanbul
Arkadaşlar inşaatı devam etmekte olan bir binanın temel topraklaması atılmamış, bina çevresi boyunca beton demirlerinden 10-15 tane çıkartmışlar bunları topraklama lamasına bağladım bakır elektrodları da 2,5m gibi çaktık, hesapta problem yok 1ohm dan düşük, merak ettim gerçekte ölçümü kaç çıkar diye adamlar geldi meger (sanırım,analog) ile 11 metrelik iletkene bağlı 2 çubuğu hafifçe toprağa gömdüler 4.80ohm gösterdi ve kurtarmaz dediler ben de çubuğu biraz derine gömelim dedim bu kez 3.80 gösterdi vs sonra şerit boyunca 40 metre gibi ilerden tekrar ölçüm yaptık bu kez 2,80ohm gösterdi..kısacası 3,80ohm gibi değerler sakıncalı olur ekstradan üçgen atman gerekiyor zamanla direnci yükselir falan filan tonlarca şey anlattı..teoride topraklama şeridi boyunca herhangi bir yerden ölçüm yapsam aynı direnci göstermesi gerekmez mi? eşpotansiyel olayı bu değil mi yoksa yanlış mi biliyorz
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu vesile ile,Prof. İsmail Kaşıkçı hocanın " Elektrik Tesisleri Proje Uygulama ve Yönetmelikleri " kitabını
edinmenizde yarar var. Sayfa 141,269
 
kaçak akım rölesi var ise 50v /30mA =1666,6 ohm yeterlidir nokta olay bitmiştir. Raporu tut altına bas imzayı. yanlış olmaz yetmez 2 ohm 3 ohm 5 ohm diyenler açsın yönetmeliği okusun nerede yazıyormuş o? neye göre kime göre 2 ohm 5 ohm? kaçak akım rölesi yok ise durum farklı hesap yapmak lazım.
 
ustam trafo yildiz icin kac olmalı..ucgen elektrot attim olctuler problem yok dediler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst