Toprak ölçümü nasıl yapılır?

tersoll

Üye
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
142
Puanları
1
Yaş
39
fabrikada çalışan makinamızda ınfrared rezistans a bağlı ssr kullanılmaktadır sorun şu bu
rezistanslar bi zaman sonra yanmaktadır topraktan kaynaklandığını söylediler bu doğru bir fikirmidir yoksa değilmidir nasıl ölçüm yapılır ve değerleri kaç çıkmalıdır şimdiden teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba. Rezistanslar topraklama hatasından yanmazlar. Ya kalite sorunu vardır yada çalışma geriliminden daha yüksek gerilimde çalıştırılmaktadırlar. selamlar.
 
titreşimden olabilrmi yada fazla sıcaklıktan
 
topraklama tesisatın kacak yapma yada nötürün koptugunda cihazların geri dönüşten enerji vermesi durumunda devreye giren bir güvenlik sistemidir cihazları calışması ile alakası yoktur .
resistanslar benelde ek yerlerinden kopmaktadır buda kalite ile alakalıdır ve eger dediginiz gibi titreşim varsa buda genel olarak resistansın kendini tüketmesinde hızlı etken olabilir .
 
ottaman bey rezistansların karşısındaki ısıyı çeken motorlara bağlı hortumlar 6 fırın grubunun 4 ünun hortumları patlamış bugün değiştirceğiz yani içeride olması gerekenin 2 katı sıcaklık var artı titreşimde var tabi sizin dediğiniz çok doğru kalitede önemli bu değşiklikleri yaptıktan sonra kesin sonuç ortaya çıkıcak sizin fikriniz nedir?

bilal bey toprak meger bende onaj kademesinde makinaya giden toprak hattını makina çalışırken ölçüyorum 3.5 omajı görüyorum ölçme doğrumu?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Solit State röleler çalışırken çok ısınırlar. İlgili rölelerin bir çalışma sıcaklığı vardır. Bu sıcaklık değerleri aşıldığında SSR'ler arızalanır. Bunun için ilgili rölelere özel aleminyum soğutular takılarak kullanılması istenilir.

Topraklama ölçümünüzü megerle yapacak iseniz ölçüm sonucunun 2 ohm'dan küçük olması gerekmektedir.

Avometre ile yapacak iseniz nötür ve toprak arasında 5 V dan küçük bir değer okumanız gerekir. Eğer Elektronik sistemlerle ilgili bir topraklama ise ilgili gerilimin 3V dan küçük olması istenilir. Yapılan araştırmada transistörlerin 2,53V iletile geçtiği gözlemlenmiş.
 
topraklama yönetmeliğinde açıkca yazıyor bakmanı öneririm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,802
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst