
Merhaba,
Bahçemde Legrand’ın timerı ile çalıştırdığım bir aplink ışık var. Ama ben aynı zamanda istersem anahtar ilede açmak istiyorum. Bunu denediğimde sigorta atıyor. Timer çıkışına diyot mu atmam lazım? Teşekkürler.
Merhaba, olmaz çünkü bu aplinki hem timerdan hem anahtardan kullanmak için atölyemi yaparken ona göre hat çekip anahtar koydum. Dışarı çıkıp panonun içini açıp timerdan aç kapa yapmak pratik değil.Merhaba, bu amaçla timerin üzerinde bir anahtar bulunuyor. Onu kullansanız olmaz mı

Benim ilk gönderdiğim mevcut duruma bakarsanız, zaten paralel bağlı olduğunu görebilirsiniz. Tekrar çizerek yolluyorum. Aklınızdaki çizerek atarsanız daha çok yardımcı olabilirsiniz. Benim anladığım zeher diyot atmadan bu işi çözemeyeceğim. En basit çözüm bu gibi. Zaten timera paralel bağlı. Ama şu var. Burda üç faz elektrik var. Timerı beslediğim faz ile anahtarı beslediğim faz farklı mı aynı mı hatırlamıyorum. Ona bakmam lazım. Aslında benzer bir şeyi eskiden fotosel için yapmıştım. Hiç sorun olmamıştı. Anahtardan açarsam hep yanıyordu. Hep yanarken fotosel görürse sigorta atmıyordu. Bunda 4 nolu bacağa gerilim anahtar üzerinden geldiğinde sigorta atıyor.Şema da sonradan eklediğiniz anahtar ile faz ve nötr ü kısa devre ediyorsunuz. Bu çok riskli bir işlem.
Anahtarı aşağıdaki timerın 1 ve 4 nolu uçlarına paralel bağlamanız yeterli. Anahtara başka yerden Elektrik filan vermeyeceksiniz. Sadece anahtara iki kablo bağlayıp bu kabloyu timer in kontak ucuna bağlayacaksınız.
Ekli dosyayı görüntüle 115088
