teknikerleri savunan kimse yokmu arkdaşlar

Hiçbir grubun sorunu tek başına çözülmez bu sistem ve zihniyet içinde.
Birilerinin kafasına basıp yükselme varsa hiç çözülmez.
Bakın devletin son yapmaya çalıştığı şey ;
Memurlara yasal olarak başka işleri yapma hakkı veriyor.Görünüşte iyi birşey gibi gözüksede,işsizliğin gerçekte %20 lere çıktığı ülkemizde bu uygulama insanları birbirine düşürür.Niye maaşlara zam yapmıyorda ,böyle bir uygulama yapıyor!
Ek işten kazanacağı para gökten inmeyecek.
Maaş gibi o parada hepimizin ortak parası.
 
arkadaşlar ben end.elektronik teknikeri sayılırım okulun bitmesine az kaldı..

bir arkadaşım (elektrikci) lise stajını yaparken sakarya ünv.staja gelen öğrencilere kumanda devrelerini bağlamayı,yıldız üçgen bağlamayı ben gösterdim dedi...düşünün işde.
 
Değerli Meslektaşlarım ,Esnaf Arkadaşlarım.Tüm KontrolKalemi Üyesi Dostlar.Öncelikle Sevgi ve Saygılarımı Sunarım.Yakında Malumunuz Meslek Odaları,Teknisyenler-Teknikerler-Odaları Seçimleri Ocak - Şubay Ayları içerisinde olacaktır.Sizlerden İstirhamım Mesleğine Meslek Odasına Sahip çıkacak ve Mesleğine Değer katacak Oda Başkanlarını Göreve Getirmenizdir.Saygılarımla.
 
arkadaslar bende teknikerlik bitirdim fakat diplomamı geri vermek istiyorum nasıl yapa bilirim bana yol gostere bilirmisiniz.bana kalırsa teknisyenler teknikerlere gore daha avantajlı kpss den 83 puan aldım hiç bir yere yerlestrilemedim ve işkur sayfasında hic tekniker alımı yapılmamakta
 
arkadaslar bende teknikerlik bitirdim fakat diplomamı geri vermek istiyorum nasıl yapa bilirim bana yol gostere bilirmisiniz.bana kalırsa teknisyenler teknikerlere gore daha avantajlı kpss den 83 puan aldım hiç bir yere yerlestrilemedim ve işkur sayfasında hic tekniker alımı yapılmamakta

Kazanılan haklar geri alınmaz.Özel sektördede teknikerler daha önceliklidir.Avantajın var demektir.
 
sn sedat_demir Teknikerler değil;Tüm Teknisyen-Tekniker ve Tek. Öğretmenlerinde Yetkilerinin belirlendiği yasa doğrultusunda FEN Adamları Adı altında ve Sivil Toplum Kuruluşları TÜRKİYE ELEKTRİK ELEKTRONİK VE BENZERLERİ ESNAF VE SANATKARLAR FEDERASYONU(Ynlendiriliyor...) Başta olmak üzere Bölgesel Elektrikçiler Esnaf Odaları Yetkilerin yetersiz ve Yetkilerin artırılması doğrultusunda Çalışmalarını bende takip ediyorum.Başta Bilgimizi araştırmalarımızı geliştirerek haklarımızı sonuna kadar aramamızın kanaatindeyim.Saygılar.

Kazanılan haklar geri alınmaz.Özel sektördede teknikerler daha önceliklidir.Avantajın var demektir.

Sayın Arkadaşım merhaba
Türkiyede teknikerler odası daha resmi olarak kurulmadı. Ama kurulması için Teknikerler Birliği merkez Ankara ve bağlı şubeleri hızlı bir şekilde çalışıyor. Sizden istediğimiz siz ve arkadaşlarınız bu birliğe katılın ve destek verin. Bu odanın kurulmasını isteyecek olan en önemli grup başta elektrik teknikerleri ve diğerleridir.
[email protected] veya google dan teknikerler birliği olarak girin ve bizi tanıyın. Selamlar.
Ahmet ŞENTÜRK
Teknikerler Birliği İstanbul Şube Başkanı
Tel 0212 6545485 - 0554 9751324
otomasyon
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaslarim bende bir end elektronik teknikeriyim ve meslegimi yurt disinda icra etme gibi bir sansla birlikte askerliktende yirticak gibiyim lakin yazilarinizin bir cogunu okudum ne olrsa olsun sonucta biz 2 yillik unv mezunuyuz ne isci statusundeyiz nede muhendis ama yetkilerimiz var elbette bu yuzden kendi meslegimi tabiki kucumsemiyorum yanlis anlasilmiyayim lakin bence statu geregi yanlis isleyen bir sey gozukmuyor sonucta bizlerin elinde bir dikey gecise bakar ha buda kolay deil ama biraz kendimizede bakalim hatalarimiza herkese saygilar...ne teknikerler gordum usta eline bakan ne muhendislerle calistim tekniker dedigini yapan :)
 
yürübe kardeşim endüstriyel otomasyon teknikeri saygılarımla...
 
Malesef uluslararası akreditasyon açısından bakıldığında ülkemizde verilen ünvanlardan tekniker ve teknik öğretmen diye bir ünvan yok. Bırakın Avrupa Amerika'yı Afrika'da bile tekniker ve teknik öğretmen ünvanı diye birşey yok, bu sadece ülkemize has bir uygulama.

Dolayısıyla önlisans düzeyinde eğitim alan teknikerler ve lisans düzeyinde eğitim alan teknik öğretmenler malesef bile bile mağdur edilmektedir.

Bu durum Avrupa Birliği'ne uyum süreci içerisinde mutlaka çözüme kavuşturulması gereklidir.
 
Slm arkadaşlar,
Bende elektrik teknikeriyim, elektrik teknikerlerinin proje güçleri tamamen düştü 30 kw bağlantı gücü yazar yönetmelikte, Tedaş önceden kurulu gücün talep faktörü olan bağlantı gücü 30 KW kadar olan projeleri kabul ediyordu fakat şimdi bağlantı gücünü tanımayıp toplam kurulu güc 30kw kadar olan projeleri kabul ediyor.Tedaş artık özel linyelerle birlikte meskenlerde 8200W gücünden sözleşme imzalatmaya başladı.Bu demek oluryor ki biz teknikerlerin proje yapma işini tamamen kapatıldığı anlamına gelmektedir.Ne kötü bir durum 4 katlı bir binanın projesine yetkimiz yetmiyor.Sesimizi mağduriyetimizi duyan yok...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,228
Mesajlar
915,962
Kullanıcılar
450,019
Son üye
ivanko_100

Yeni konular

Geri
Üst