Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Arkadaşlar,
Ben K.K.T.C.'de yaşıyorum buradaki AB'nin bürolarının yerlerini biliyorum. Fakat K.K.T.C.'de bu başvuru ne kadar yararlı olacak bilemiyorum. AB Bürolarına gittiğimde alacağım sonuçları sizlerle paylaşacam. Sizlerde ufak bir araştırmayla bu yerleri bulup görüşme yapabilirsiniz.
 
üstad bir araştırda madem böyle bir imkanın var bizede bir haber ver be hocam
 
yök tasarıyı meclise yolladı ancak teknoloji mühendisliği değil sanırım teknoloji fakültesi olarak yollandı.önümüzdeki öss kılavuzunda bir değişiklik görebilirsek ne mutlu olmassa canımın sağolsun...
 
haberin dört gözle bekliyoruzz...
 
04-07 ocak 2009 tarihleri arasında, toplu olarak, Türkiye’nin en güçlü habercilerinden olan Mehmet Ali Birand’ı bilgilendirmeye ne dersiniz! Lütfen aşağıdaki telefon, mail, faks yolu ile tasarıda unvan sorunumuzun giderilmesi için destek isteyiniz.

MEHMET ALİ BİRAND : [email protected]
ABBAS GÜÇLÜ: [email protected]
KANAL D: [email protected]

Tel: 0212 478 00 88 - 0312 207 01 11
web: http://www.kanald.com.tr/BizeYazin.aspx

ARKADAŞLAR İSTER AŞAĞIDAKİ YAZIYI İSTERSENİZ KENDİ HAZIRLAYACAĞINIZ UYGUN BİR YAZIYI bu mail adreslerine atın:


[email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]


KAMUOYUNA;

Teknik öğretmenler olarak 15 yıldır mücadelesini verdiğimiz unvan hakkımızı istiyoruz. YÖK teknoloji fakültelerini kurmak amacı ile teknik eğitim fakültelerini kapatma kararı almıştır. Bu fakültelerin teknik eğitim fakültelerine eş olmadığını açıklamış ve okuyan öğrencilerin girdikleri şartlarda ve unvanlarda kalacaklarını ilan etmiştir. Mühendisliğe geçme ihtimallerinin ise ek yönetmeliklerle belirleneceğini açıklayıp topu meclise atmıştır. Türkiye’de mezun durumdaki onbinlerce teknik öğretmenin tekrardan en az 1 yıl gibi bir sürede eğitime alınamayacağı, böyle bir yöntemi ne üniversitelerin kaldırabileceği ne de teknik öğretmenlerin oturmuş sosyal yaşamlarının kaldıramayacağı bariz ortadadır. Bizler unvan sıkıntımızı gidereceği umuduyla medet umarken tasarı mühendislerin tamamına öğretmenlik yolunu açmış, bizleri de kapatılmış fakültelerin mezunları haline getirmiştir.

Teknoloji fakültelerinin gerekliliğini anlayışla karşılıyoruz. Ancak tasarıyı şekillendirecek olanlardan; aldığı dersler ve süresi ile mühendislerden hiç bir eksiği olmayan eski mezun ve okuyan öğrencilerin mağduriyetlerini giderecek şekilde düzenlemeler yapmalarını bekliyoruz.



Teknik eğitim fakültelerinin ünvan sorununa değinen, fikir alışverişlerinin yapıldığı internet sitesi. sizlerden siteyi ziyaret ederek destek bekliyoruz.

www.unvanistiyoruz.com
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar,
AB ofisiyle görüştüm. çıkan sonuç özetle Üniversiteler için Türkiye'deki uygulamaları hayata geçiriyoruz, sebebi ise K.K.T.C.'de Devlet Üniversitesi yok burada hep Vakıf Üniversiteleri var.
 
Ben o adreslere mailleri gönderdim ayrıca hayatımız sınav programın sunucusu Cihat Şener Hocaya da gönderdim o da ilgilidir bu konularda haydi hayırlısı bakalım .
 
koray hocanın facebook yayınladığı son mesaj ;

Sevgili Teknik Öğretmenler ve Teknik Öğretmen Adayları Merhaba,

1987 yılından itibaren TÖD Teknik Öğretmenelr Derneği İstanbul Şubesinin kuruluşunda bulunmuş, unvan için 1994 yılında Marmara Ünv. Kampüsünde teknik öğretmenlerin unvan sorunu nedeniyle sempozyum düzenlenmesinde aktif rol almış, 3795 sayılı teknik öğretmen kanununun çıkması için aktif mücadele vermiş teknik öğretmen bir hocanız olarak çoğu karamsarlık dolu mesajlarınızı okudum ve okumaya devam edeceğim. Ancak felaket tellallığı yapmadan Milli Eğitim Bakanlığının görüşünü beklemek çok faydalı olacaktır düşüncesindeyim.

Bu kararlar çoğunuzu memnun etmese de oldukça uzun süren (47 yıl) bir çabanın sonucudur. Ancak daha mücadelemiz bitmedi. Eski mezunların ve mevcut TEF öğrencilerinin de verielcek unvandan yararlanabilmeleri için çalışma devam etmektedir. Bu konuda sizlere net bilgiler veremiyorum. Çünkü facebook'u herkes okuyor, arada müh'te var, tekniker de var, teknisyen de var.... Bu bilgilere sahip olanlar manipülasyon yaparak yani kasıtlı yanlış bilgileri yayarak geçmişte ne yazık ki ortalığı en çok karıştıran ve biz TÖ lerin unvan almasını en çok engelleyen olmuşlardır.

Sadece şu kadarını söyleyebilirim ki : KOMŞUDA PİŞER VERİLECEK UNVAN ELBET SİZE DE DÜŞER ...!
Ülkemizde iki örnek vardır ki bunlar sizlere bazı konuları hatırlatabilir:
Birinci örnek; 4 yıllık Su Ürünleri Fakültesi mezunlarının durumudur. Bu okul mezunlarına Su Ürünleri Mühendisi unvanı verilmiştir. Ve yasaya eklenen bir madde ile mevcut mezunlar ile mezun olacaklara bu unvan verilir denmiştir.

İkinci örnek ise Tütün Endüstri Mühendisleridir.

O yüzden biraz akıl yürütürsek; çıkacak kanun teklifinde mevcut hükümet mezunlara bu unvanın verilmesi için gayret gösterecektir. Nedeni de bildiğiniz gibi yerel seçimlerdir. Çünkü siyasetçiler için bir oy bir oydur...

Kanun arzu etmediğimiz gibi çıksa bile bunun ilgili maddelerinin iptali için ilgili üst mahkemede (Danıştay veya Anayasa Mah.) dava açma hakkımız olduğunu unutmayınız. Bunu eski teknik öğretmen olup sonra Hukuk Fak. bitirip 12 yıldır avukatlık yapan bir arkadaşımızın bilgileri doğrultusunda söylüyorum.

En azından şöyle düşünelim. Kanun çıktı ve siz farzedelimki bir kamu kurumunda hala unvan, maaş sorununu yaşıyorsunuz. Birleşip devleti mahkemeye verdiğinizde devleti savunmakla yükümlü olan hükümet devleti nasıl savunacaktır. Mecburen istese de istemese de "TC Devleti olarak TEF'leri kapattık. Yerine Teknoloji Fakültelerini (TF) açtık. TF mezunlarına XYZ unvanını verdik. O yüzden bu insanlar da XYZ unvanına sahip olmalıdır" demiyecek mi?
Devlet böyle demese de ilgili üst mahkeme böyle bir karara varmayacak mıdır sizce?

Lütfen bunu bir düşünün. Ayrıca şunu unutmayın: GÜN DOĞMADAN NELER DOĞAR.
 
İLK BAŞTA SEYREDEMEDİM YÖK BAŞKANINI SONRA GECE 02 35 DEKİ TEKRARINI SEYRETTİM.İLK BAŞTA ELİNDE BİR DESTE KAĞIT 1000-2000 TANE TEKNOLOJİ FAK.İLE İLGİLİ TEŞEKKÜR YAZILARI ÇOK İYİ BİR İŞ YAPTIK DİYOR.SANAYİDE ÇALIŞAN TEKNİK ÖĞRETMNELERİN ÜNVANI YOK TEKNİKER DEGİL TEKNİK ÖĞRETMEN DESEK OLMUYOR BAZI KANUNLAR VAR ONLARIN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR DİYOR HALLEDECEGİZ DEDİ BU SPİKER BİRAZ LALE TEK.FAK MEZUNLARININ MÜHendis OLACAĞININ ALTINI ÇİZİYOR
 
Koray hocaya katılıyorum, ayrıca e-mail adreslerine de yazılı olan maili attım.
Sayın atakan641,
bu haberi ne zaman seyrettin Kanunların değişmesi gerektiğini ve halledeceğiz diyen kim spiker mi? yoksa yök başkanu mı diyor ? biraz ayrıntı verebilirsen sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,140
Kullanıcılar
450,262
Son üye
EminFurkan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst