Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Arkadaşlar, YÖK'ün internet sitesinde 20.11.2008 tarihinde yapılacak olan toplantıyla ilgili hiç bir yazı yok. toplantının yapılıp, yapılmadığı hakkında bir bilgisi olan varmı?
 
sayın celebig33
toplantı yapılmış fakat teflerin sorunu hariç bi kaç sorunlar konuşulmuş yani tef konuşulmamış
googleye
yök 20/11/2008 genel kurul toplantısı yazarsan ordaki haberlerde ne konuşulduğu yazıyo....
 
Sayın İlizyonist,
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, bende gazi tef mezunuyum. umarım hocalarının smyledikleri en kısa sürede gerçekleşir. benim aldığım bir duyuma göre Teknoloji Fakülteleri ilk mezunları verdikten sonra mezunlara Teknoloji Mühendisi ünvanı verilecekmiş yani hemen Teknoloji Fakülteleri kurulduğu zaman mezunların ünvanları değişmeyecekmiş aranızda bu tip bir duyum alan varmı?
 
sayın celebig33

hocam bize hemen mezun olun derken bunu kastetti sanırım ....
 
yök toplantısı haberi

rof Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanan YÖK Genel Kurulu sone erdi. Genel Kurul'da Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile ilgili YÖK üyelerine bilgi verildi.
Genel Kurul'da bazı üniversitelerin fakültelerine dekan atamaları yapılırken bazı komisyondan gelen raporlar da karara bağlandı.

Prof Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanan YÖK Genel Kurulu sone erdi. Genel Kurul'da Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile ilgili YÖK üyelerine bilgi verildi.

Genel Kurul'da bazı üniversitelerin fakültelerine dekan atamaları yapılırken bazı komisyondan gelen raporlar da karara bağlandı. Kurulda bir vakfın kuracağı üniversite ile sunum da yapılırken "okyanus operasyonu" çerçevesinde gözaltına alınan ve "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" ile yargılanacak olan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile ilgili YÖK üyelerine bilgi verildi.


ne ilginçtir ki yök anasayfada genel kurulla ilgili bi açıklama yok...
 
Bugün okuduğum bir haber

TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ-

YÖK Başkanı Özcan, teknik eğitim fakültelerinin kapatılarak yerine ''teknoloji fakülteleri'' kurulacağını bildirdi.

Teknoloji fakültelerinden ''uygulama mühendisleri'' mezun edileceğini kaydeden Özcan, ''Bu uygulamalı mühendisler, dizayn yapıp planlayan mühendislerden farklı olarak, bizzat işin başında olup işçilerle işi yürüten insanlar olacak. Bizim ekonomimizin buna ihtiyacı var'' diye konuştu.

Özcan, teknik eğitim fakültelerinin mevcut öğrencilerini mezun edinceye kadar açık kalacağını belirtti.


Avrupa'daki sistemde teknik okulların eşdeğerinin bulunmadığını ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

''Avrupa, ABD gibi ülkelerde hangi okullar varsa biz de aynı okulları burada kurmak istiyoruz. Okullar arasındaki değişim programlarını yapabilmek için, iyi duruma getirebilmek için bunu yapmak zorundayız. Eşdeğeri olmayan bir okulun mobilite yapma şansı olmuyor. Onun için bu okulların yapılarını değiştirmemiz lazım. Bu, Türkiye için son derece yararlı olacaktır. Teknoloji fakültelerinin mezun ettiği insanlar ekonomimizin, endüstrimizin ihtiyaç duyduğu insanlar olacak. Bunlar ekonomiye renk getirecekler, epeyce katkıları olacak diye düşünüyoruz.''


27. 11. 2008 haber 7
 
Sayın HALTIN,
Bu haber hangi gazete okudunuz? bu açıklama hangi gün yapılmış.? bu soruları yanılarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
 
arkadaşlar bence şu anki okuyan arkadaşları mezun edip ondan sonra teknoloji fakültelerini kurucaklar .Daha sonrada yeni gelecek olan arkadaşlara bu ünvan verilecek ben bunu anladım.Ne demek teknik eğitim fakültelerinin mevcut öğrencilerini mezun edinceye kadar açık kalacak bu demek oluyor....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,084
Kullanıcılar
450,245
Son üye
übeyt doksar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst