TB6600 ile step motor sürme

Sanırım bu malzemelerin kataloğunu bulamam. Piyasa malı çünkü kataloğu markası vs yok. Ama kabaca hesaplasak yeterli olacak. Yani benim 0.1 mm hassasiyet elde etmem yeterli aslında bu iş için...

Screen_Shot_2016-10-03_at_04.04.40.png
 
http://www.motionco.co.uk/timing-pulleys-timing-pulleys-aluminium-c-25_35_48.html

Yanlış okumuyorsam kataloğa göre MXL 20 dişli kasnağın efektif çapı 12.93 mm.

12.93 / (200x32x2) = 12.93 / 12800 = 0.00101 mm, step motorun bir adımına karşın arabanın teorik birim ilerleme miktarı.

Her büyüklükteki kasnağa açılabilecek min ve max delik çapı bellidir. Alırken eğer istediğiniz çapta hazır bulamazsanız, bağlayacağınız milin çapının bu aralıkta olması ve tornada deliğin uygun çapa getirilmesi gerekir. İki kayış 4 kasnak olduğu için kasnak çapları ve oranları istenildiği gibi ayarlanabilir, örneğin ikisi de 1:1.5 gibi, 1.5x1.5 = 2.25 toplam kasnak oranı (2 yerine).

Arabanın üstüne küçük bir alü parça (takoza da bağlı veya takozla tek bir parça) ve arabanın ortasına gelecek şekilde bir de L parça konup kayış bağlanabilir.

Takozun, ölçülen bir parça dokunduğunda yerinden oynamaması için tork önemli olabilir. Gerekirse adım sayısı azaltılabilir.

Gerdirme yayı uzun mesafede zayıf kalabilir. Sağdaki makara (+motor da) gerdirme için slotla bağlanırsa daha uygun olabilir.
 
Son düzenleme:
0.00101 mm adımda hassasiyet oluyorsa ayrıca MXL40 kasnak kullanmasam? Hatta o zaman elinde kayış vs'de olmuş oluyor.
 
Olabilir, sanırım zaten istediğinizden fazla hassasiyete sahip.

Seçimlerinizin tork ve hız üzerinde etkisi olacaktır.
 
Şunun clamp bağlamalısı, yani yüzey profillisinden yapacağım.
 
Sizinki her ne kadar daha kısa mesafeli olsa da tork ve hassasiyet açısından daha iyi ve daha büyük olan servo motor/sürücü kullanıldığı dikkatinizden kaçmamıştır.

Ben yapıyor olsam bu örneği görünce, step motorun küçük olmasını da göz önüne alarak kasnak ile torku artırır ve 1/32 den daha düşük adım seçerek torkun fazla düşmemesini sağlardım.
 
Son düzenleme:
Evet farkettim ittirince filan geri geliyor. Bende gerek yok öyle şeyler. Ufak ahşap parçaları keseceğim ben. Bunlar kalas kesiyor.
 
Şunun clamp bağlamalısı, yani yüzey profillisinden yapacağım.
Böyle bir araç değil de tartı panosu gibi yere mesafe girerek istenilen yere giden veya cetveli hareket ettiren cihaz varmış piyasada paylaşıldı maalesef adını hatırlamyorum, belki 2014 te KAZIMUGUR Hoca zamanında. Enkoder diskleriyle yapmak mümkün sanıyorum yazıcı mantığında.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst